kommer dorpenaars "uitkom – Elen i “skandalhusen” weer af

Strömlöst igen hemma hos Benny med familj.Företaget bakom det planerade asylboendet låter Benny med barn värma varmvatten på kokplatta i en kall lägenhet, met 70 meters skarvsladd dragen till grannarna.

Av namnet “verklarings Aros Energie” att döma låter det osannolikt att de inte skall kunna ha kontroll över sin egen energiförsörjning. Verkligheten är en annan. Förra veckan dog än en gång strömmen i de fastigheter som de förvaltar i Holm och en barnfamilj får trots vinterkyla återigen kämpa för elektricitet, värme och varmvatten. Bybornas oro över det planerade asylboendet i fastigheten visade sig ha god grund.

Ett halvår har gått sedan karusellen åter drog igång i Johan Stendahls gamla “skandalhus” Ek Holm. Denna gång planerades ett asylboende åt Migrationsverket med fler flyktingar än vad som bor i hela Anundgård. En oro spred sig i byn. Personerna som står bakom företaget saknade förtroende bland ortsborna efter snart ett decennium av misskötsel av fastigheter och tvister med människor och företag i området. Asiel akkommodasie egter ten minste nog 'n werklikheid geword, maar hierdie week het 'n duidelike bewys van hoe dit kan lyk asof dit bestaan ​​nie. 156 Vlugtelinge kan dus vandag is energiek sonder hitte en water in Holm – in midwinter. Aros energie paspoorte het 'n paar krediet geskiedenis en na 'n aantal onbetaalde rekeninge besluit krag maatskappy E.ON om af te skakel die " “Skandalhusen”.

Daarna het die ander huurders het om te beweeg van Holm as gevolg van mishandeling, dit is nou net 'n familie wat gesukkel het om te bly. Verlede week, was hulle sonder krag in sy huisie by Senior Tuis. Detta bara ett halvår efter att det varit strömlöst i åtta veckor i de utrymmen de har rätt till.

Inte heller har ägarna av Pensionärshemmet, Lis och Bengt Staaf och Bernt Blomberg, ordnat snöskottning eller sandning på hela vintern. Trots att de är skyldiga enligt lag att stå för det. Lis och Bengt Staaf besökte deras hyresgäster strax efter jul och lovade personligen att det skulle ordnas snarast. Idag står det klart att det bara var tomma ord.

Michael Sterner som är företrädare och delägare i Aros Energideklarationer tvistar nu gentemot E.on om elräkningar och mot Miljökontoret om de mögelskador hyresgästerna lever med som de inte åtgärdat trots föreläggande. Samtidigt försöker de ständigt att få barnfamiljen att flytta därifrån.

Läs artiklar och lyssna på reportage från Holm under veckan som gått.
12/3 SR – Länsnyheterna: Strömlös i en vecka luister!
12/3 SR – Eftermiddag P4 Västernorrland: Intervju med Hyresgästföreningen luister!
13/3 SR – Länsnyheterna: Fastighetsägare plomberade skåp luister!
13/3 Sveriges Radio.se: Elen avstängd hos Benny i Anundgård
13/3 hom & huur: Barnfamilj utan el i en vecka
13/3 SR – Eftermiddag P4 Västernorrland: Intervju med E.on luister!
14/3 hom & huur: Värden vägrar betala – nu bjuder elbolaget på ström

.
Situationen är inte ny i sig. Aros Energideklarationer säger att tidigare ägare av fastigheterna idag inte är inblandade i företaget. Trots det upprepar sig historien gång på gång genom åren vad gäller brister i snöskottning, sandning, betalda elfakturor och försök att få hyresgäster att flytta ut med varierande påtryckningsmedel.

Tidigare problem av samma slag när Johan Stendahl, Toboholm, staan ​​as die eienaar van Scandal huise
2009 29/4 hom & huur: Tvångsförvaltning kan rädda barnfamiljer
2009 2/6 hom & huur: Ingen tvångsförvaltning i Holm
2009 22/1 hom & huur: Hyresgäster i Tobo får ingen snöröjning

Meer skakels na verklarings Aros Energie in die media kan hier gevind word.

Laat 'n antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *