Sal daar enige vulstasie?

Besprekings oor Mack konstruksie op die hoofpad in Holm.
Diskussioner vid skådeplatsen för det planerade mackbygget när Sundsvalls Tidning besökte Holm i helgen. ST’s reporter Fredrik Söderberg intervjuar förbippasserande Ronny på Ragn-Sells och Janne som jobbar för mackbygget i Holm.

Många har undrat hur det går, om det blir någon mack i Holm. Svaret är ja, om vi får grönt ljus i vår bidragsansökan hos Länsstyrelsen. Sedan macken vid kyrkan stängdes för två år sedan har HBU försökt ordna ny drivmedelsförsörjning till bygden. Tanken var först att få igång den befintliga pumpen vid kyrkan, men då det inte gick vägen är planen nu istället att anlägga en ny mack vid väg 320. Vid östra vägskälet in till byn.

Det är mycket arbete bakom med Jan Winroth i täten, men i april väntas slutligen besked om vart det bär för ansökan om bygdemedel. Beslutet fattas av Länsstyrelsen, som i regel går på hur Sundsvalls kommun uttalar sig som remissinstans. Därtill är det många bitar som skall falla på plats, men vi har kommit en bit på väg. Utfartstillstånd har bl.a. beviljats av Trafikverket, elfrågan har utretts med E-on, offterter har lämnats byggherrar, markägare har gett tillstånd och möten har hållits med Länstyrelsen.

Sundsvall Tidning was tot Holm in die dae en opgemerk Mack planne en vlytige dorpenaars veg vir hul diens. Läs ST-reportaget här.

Laat 'n antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *