Telekommunikasie Station Anundgård neergelê – As ons terugkyk op die weg deur eeu

Anund Manor bestaande telefoon ruil

Telekommunikasie Station Anundgård het nou 'n "beste voor datum". As deel van die uitfasering van die koper netwerk regoor die land het nou Telia besluit te neem die stasie uit diens na 100 jaar in aktiewe diens. Die sluiting beïnvloed alle intekenaars wat 'n huis telefonie ledegeld per telefoon jack, of Telia of 'n ander operateur.

jaar 2012 is aangekondig dat Telia sou sit die telefoon stasie in Loviken. Nou is die telekommunikasie-stasie i Anundgård wat dan sy beste dae gesien het. Soos ander opsies vir kommunikasie as deur die ou koper netwerk oor meer-en-meer so hou die Telia Group vir 'n paar jaar nou in die proses van aftakeling al die ou telefoonsentrales wat nie meer winsgewend beskou het geneem. Anundgård Die stasie sal gesluit wees vir 'n goeie 2018-04-03.

nuwe opsies, insluitend Holm Vesel
Vir diegene wat op die oomblik 'n huis selfoon via die koper netwerk wat jy wil hou is verskeie opsies. As jy gaan om vesel geïnstalleer deur "Holm Vesel" kry (OBS! verslag hier!) sodat jy kan uit enige operateur gebruik word om die kies Servanet (wat sal die vesel netwerk saam te bou met Holm Vesel).

'N alternatief vir om die huis telefonie oor vesel, dit met “huis telefonie via die mobiele netwerk”. Op sy webwerf, Telia hand algemene inligting met vrae en antwoorde VERWYSING sluiting ("Toekomstige netwerke") en hul eie handel As jy besluit om te bly (of teken) Telia.

anders, Telekområdgivarna 'n draer-neutrale kliëntediens wat jou kan help om dinge uit te sorteer en wat jy in ag moet neem voor jy ledegeld te koop.

 

Anund Farm eerste telefoonsentrale was in hierdie gebou, wat vir 'n paar jaar ook gehuisves n besigheid.

Die geskiedenis van die telefoonsentrales i Anundgård
Die eerste handleiding telefoonsentrale i Anundgård gebou in die laat 1910's. Die stasie was toe 50 miljoen aan die oostekant van vandag se telefoonsentrale (geleë 700m oos van die kerk). Stationsbeteckningen ten tyde was "Östbyn", Ook vaste stasie lae i Anundgård. Die "handleiding verskuiwing" is grootliks deur eie gepaardgaande Holm se, Maria "Maja" Hjerpe (Gebore Viklund, 1912).

rondom 1920 Wanneer telefonie Holm was in sy kinderskoene, dit was, dit was pleegvader Maja se Pelle Haglund wat skakelaar het, maar reeds 13 jaar oud, was dit Maia wat het oor die verloop te neem. Sy het gesorg vir die handleiding ratwisseling in Holm totdat die eerste outomatiese stasie en die meer moderne telefoon toestelle met dial het oor die taak van Holm, in die middel van die 60's.

Illustrasie van 'n beurs stasie 40 st intekenare het in hierdie tyd. Identies aan die Manor, kyk Anund eerste rat.

Voor die outomatisering gewerk dit so dat wanneer jy wil op enige plek noem jy die eerste keer begin slingerspoed die telefoon en die opheffing van die selfoon. Sedert geantwoord Maja "Anundgård" aan die ander kant en dan moes vra om te word verbind aan. Kan wees dat dit ook kan gebeur met 'n af en toe skinder op die dorp te hoor deur middel van hierdie werk.

Op die foto versoek 'n TV. gesien een van Maja se dienskontrak deur die jare, "Kontrak met betrekking tot die bestuur van die ruil stasie met die oproep toestel vir die publiek en telegramme ekspedisie" uit 1935. Daar, onder andere dat die stasie sal open söckendagar wees (weeksdae) PM 8-20. Buite dié uur het jy om te kyk vir 'n ander manier van kommunikasie as jy wil hou van iemand te kry. Op Sondae, is die stasie gesluit vir die oggend diens by 10-13 en vir Sondag ete by 16-18. Verder kan die beelde wat jy hier sien dat die vergoeding vir die werk as die direkteur van die telekommunikasie-stasie was 40 SEK / jaar en subskripsies. En volgens die "telefoon" as die aantal intekenare in 1935 as 15 st, wat sal 'n maandelikse salaris van skaars wees 50 kr.

 

(Klik op die foto om te vergroot)

 

 

Vir diegene wat nie 'n telefoon gehad het nie by die huis so dit het ook besoek die skakel kantoor as jy wil bel. Op die pad uit het jy om te betaal deur die verlaat 15 Penny in die swart geweer soos gesien op die beeld hieronder. Dieselfde prentjie is ook gesien hoe 'n boek op die stasie Swede se rekords gedateer jaar 1919. op bladsy 120 Ons vind "Östbyn".

 

Maja het in die eerste telefoon kantoor lewe. Aan die einde van die 40ste eeu het 'n nuwe handleiding skakelbord 100m oos. Vandag is haar dogter wat in die oudste telekommunikasie stasie woon, terwyl haar seun woon in die tweede oudste.

Anund Manor tweede skakel sentrum. Agter die venster na regs was die handleiding rat, die kamer verlaat van dit, kan jy bel as jy jou eie telefoon moes by die huis

In die middel-60s gebou Holm se eerste outomatiese telefoonsentrale (Die gebou bestaan ​​nie meer nie), hierdie tyd in tussen die twee genoemde. In die vroeë 80's is gebou in die telekommunikasie-stasie gebruik tot vandag. In die middel / laat 90's, lank voor YouTube, Facebook en Google het die lig gesien, dit was deur die telefoon stasie soveel Holmbor sy eerste kontak met die Internet het.

Die meeste dikwels moes die rekenaar 'n gebou "56 kbit-modem" wat op sy beurt is gekoppel aan 'n telefoon jack. En die genade wat dan opgetel die telefoon terwyl jy sit en wag vyf minute vir 'n webblad kon gelaai word! Miskien geslaag jou eerste e-pos Anund Farm skakel sentrum?

Ongelukkig vir Holm inwoners, so het nooit die stasie opgegradeer word met die baie vinniger ADSL tegnologie Van stapel gestuur in die vroeë 00's, wanneer nie Telia of enige ander operateur van mening dat dit die moeite werd. herfs 2005 was 'n sleep van skyfie skool Anundgård en dan was ook gevra Anundgårdsbor as hulle belangstel om by, sowat 15 wat huishoudings gedoen. 'N Paar jaar later, selfs die mobiele 3G-tegnologie, wat beteken dat die meeste mense hul ou inbel Internet verbindings verlate per telefoon jack.

ná byna 40 jaar van diens sal Anund Farm onlangse telefoon stasie na buite werking gestel

Dit sou vandag baie jare sedert enigiemand laaste gesurfd met 'n "56 kbit modem" via telefoon jack, terwyl dit in die huidige situasie is nog steeds rond 40 intekenare met behulp van die telefoon jack vir die huis telefonie deur Anundgård stasie.

 

 

verwante skakels
besluite in Desember 2016: Verleen hulp vir vesel om Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Holm vesel Ekonomiese Vereniging. Teken hier!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Lees meer oor die sluiting / "toekomstige netwerk". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-meester totdat Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Veranderinge in telekommunikasie- en breëband netwerke, Post & Telecom Agency
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-tele–en-bredbandsnaten

Telia verwyder vaste telefonie in Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Laat 'n antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *