Nou wakker Holm Nature!

Nou, die trekvoëls terugkeer, hulle 10 keer meer as wat ons gehad het tydens die winter in ons land. Eerste aan die beurt is die merel nou. Dit was Titti en Jörgen Olsson, Östbyn, berig dat die eerste; 12/3. Later daardie week GRYSKOPPIE ook bewys van hulle. Daar is voël kos verbindings in die gebied wat die eerste vårbesöken kry. Hier by Navarn (300 MOEH) Dit was egter eers 19/3 voor die eerste merel gekom.

Vir een en 'n half jaar gelede het ek 'n oproep vir Voëls en ander diere by Holm Bygdens tuisblad (Ook in die skyfie tydskrif). Titti Olsson, Östbyn, en Arnold Johansson, Långliden, was diegene wat 'n belang het.

Arnold (82) het 'n bosbouer en bioloog stokperdjie is, akkommodasie in die dieselfde plek, jongs af. Ek het hom in April 2016 en geleen sy aard dagboek. Hy het opgemerk 20 vårfåglars eerste aankoms datum in Långliden tussen 1951-2011. 60 jaar notas sal wees wetenskap Mellannorrland en Swede. Hier kan ons sien hoe die sing lewerik, Lapwings word skaarser / later en dat, in plaas daarvan, is die merel en boek merk eerste in Liden gedurende die lente nou. Arnold se dagboek is om die raad van bestuur en die Sweedse Soort inligtingsentrum voorgelê (SLU in Uppsala). Sweedse Landbou Universiteit (SLU) ons fenologiprojekt begin ("Koms van die lente" in verskeie dele van die land) in terme van fauna en flora. Dit behels eerste vlinder, hommel, met, blom, voël aankoms, ontdooi mm in die gebied (die plot) jy leef. Dit is deel van die volgende veranderinge in die klimaat in Swede / World.

Titti en Jorgen het ook 'n hele paar geleenthede waargeneem horing uile en aarde uile teen skemer op infields aan die noordekant van Holmsjön sedert middel April! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, wie se pa het saam met Sundsvall F.D.. "Bird legende" in 80- en 90 talet.Nils Lundmark, het in dadelik en wou hervestig hul voël belangstelling. Nisse, wat gesterf het 2006, spandeer baie tyd in Holm- en Liden gebied van voorraad en lui van volstruise en sit twee honderd feeders in ons area gedurende die 80-90 eeu (uile en vibratorbalke). onder sina 60 jaar as 'n ornitoloog sit Nisse up oor 1600 klein voël feeders en oor 400 volstruise. Hy gering oor 12.000 voëls.


voël
jaar 2016
Årsvädret in Holm was gunstig vir fauna (flora ook). Augustus en September is warmer as normaal en het bygedra tot die oorlewing van die heuwels was hoër as tydens 'n normale somer. gewoonlik oorleef in Chick uit 'n werpsel in die eerste jaar. Nou, oorleef die mees sensitiewe voor die skuif oorgeneem in die herfs.

.
Die ondergetekende het 'n inventaris van teling voëls in die gebied sedert 2000 (by Storsten Ant by Storflon, noord van Vike) en Lokåsen in Nordanede (suid van Holm).

Leader op voorrade in die verlede 4 jaar lyk die boks langs. Hulle is van ons bosgebiede, en hierdie 16 voëls maak oor 80 % van dié wat in woude Holm se.

.
.

Die onderstaande aanhangsel 13 mense wat hul bevindinge in Holm gedurende die jaar berig (7 akkommodasie in Sundsvall!!?). Hier kan jy sien in detail wat berig in Holm.
Maar ons wag vir jou waarnemings tydens 2017. Kontak asseblief Titti en my wat om te doen om 'n verslaggewer van wat gebeur in die natuur in Holm raak. Ons help jou verder.

.
sien Bylaag:
Berig voëls in Holm 2016

.
In die winter, die "tekort aan voëls"
, net 10 % in vergelyking met die somer. Sien die boks langs.

'N paar spesiale waarnemings tydens 2016 is Golden Eagle die nes seisoen in die bos noord van Holmsjön. Titti en Jörgen i Östbyn het rooivalkies nes in 'n voël nes op die grond vir 'n paar jaar. Daarbenewens het hulle is nou in die lente 2017 het beide grond uil en hornuggla die wei by Holmsjön naby hul huise.


Kwesbaar / bedreigde voëls, algemeen in Holm
Miljödepardementet het, via EU, en S. K. Rooilys wat geld vir alle diere- en växtarterter Europese lys van bedreigde spesies.
gradeplegtigheid is:

  1. naby bedreig (NT in die aanhangsel)
  2. kwesbaar (VU in die aanhangsel)
  3. bedreigde
  4. krities bedreigde
  5. uitgesterf

Verskeie van die naby bedreig en kwesbaar voëls het 'n relatief goeie oorlewing area in die Holm area.

Kliek om te vergroot of te sien skakel vir PDF-formaat: Kwesbaar en naby bedreigde spesies in Holm

groete
Peter Berglund
"Die ou by Navarn"

Rapporteer voël waarnemings aan ons:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) Olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
Die doel is om 'n groter netwerk wat die beeld van die spesies wat in die area ontwikkel vorm. Deur uitbreiding, sal die netwerk uit te brei na soogdiere, insekte en plante om 'n omvattende beeld van die situasie te kry in die noordelike taiga habitat. Maar dit is die punt om te gee jy aan sodat ons natuur Guard kan verleng weet.

Laat 'n antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *