Storpjärptjärn zatvorena, Otvara se ponovo subota 1 jun

Nu är Storjärptjärnen i Holms fiskevårdsområde stängd t.o.m. 31 maj. Premiär för fisket är 1 jun. Sjön har bestånd av öring och röding. Fiskekort kan köpas enklast via nätet eller lokalt via ombud, opširnije här på fiskesidan Holmbygden.se/fiske.

För att bespara vägen till sjön under källossning och snösmältning stänger Storpjärptjärn normalt sett årligen första vardagen efter påsk och öppnar åter första lördagen i juni. Förutsätt alltid detta om inte anat sägs.

Läs mer om fisket i Holm här

Pozivanje iz dva "tajga inventar"


Lappuggla vid Navarn. fotografija: peter Berglund.

Än så länge är korpar och domherrar ”ljudföroreningar” i omgivningarna runt Holmsjön och Navarn, plus några mesar som startat sina revirsånger. Men från mitten av mars är dom på ingång, flyttfåglarna, de som sätter ljud till människans vår- och sommarupplevelser. Jag (peter Berglund, Nwarn) och Titti Olsson, Östbyn, tillhör de som inventerar fågel flera gånger per år åt vetenskapen: vinterfåglar, våtmark, nattfågel, standardrutter.

(Vill du skicka in ett reportage från/om Holmbygden, likt detta som Titti Olsson och Peter Berglund gjort är du varmt välkommen! Läs mer här på Nyhetsförslag.)

Här följer en liten rapport från 2018:

Läs tidigare artiklar om fågelskådning på Holmbygden.se
14/11 -15: Ptica i drugih životinja u Holm?
6/5 -17: Sada probudi Holm Nature!

Se större versioner av fotografierna i galleriet nedan: