radnici “Skandalhusen” ostavljeni bez hrane, novac ili prevozno sredstvo

NOVO:
SR: Lyssna på ett längre reportage med intervjuade Holmbor i SR’s Efter tre (10 mene)

Pensionärhemmet huserar ukrainare istället för flyktingar.Sveriges Radio uppmärksammade idag de försummade Ukrainska arbetarna som efterlämnats vid Aros Energideklarationers planerade asylboende i Holm.

Det började med en oro bland byborna i Holm i september efter Migrationsverkets tilldelningsbeslut att Aros Energideklarationer var godkända i ett första steg att få öppna asylboende i f.d. Johan Stendahls så kalladeSkandalhus”.

Frågan man ställde sig var om Holmborna nu skulle bli tvungna att ta hand om de hitkommande flyktingarna. Pitanje je opravdano kada Aros Energy izjave ranije pokazali da su u stanju da se brine o porodici koji danas žive u svojim svojstvima. Budući da kompanija ne plaća račune za struju postao porodice u avgustu iznenada bez struje za dvije sedmice. Uprkos tome što je upozorio na početku ljeta. Od tada je nastavio da deklaracija Aros Energetska ne odgovori na zahtjev okruženju Uredski da odgovori na opasnosti po zdravlje, kao što su crne kalup u kući.

Sada se čini da umjesto izbjeglica su radnici utlänska renoviranje da Aros Energy deklaracije imali na svoja imanja u nevolji. Plaćanja oni su obećali za rad nije materijalizovani. Oni su potom otišli u imovinu društva, utan något att göra och utan någon möjlighet att ta sig någonstans för att kunna handla mat. När de skulle hämtas därifrån dök det inte upp någon.

De har provat att fiska i Holmsjön, men det gav ingen fångst. Nu har byborna granngårds i Anundgård fått ställa upp och skjutsa dem flertalet gånger till Liden för att handla mat, så att de inte skall behöva svälta i vinter.

Sveriges Radios besökte idag Holm och intervjuade Janne Winroth, granne med huset som Aros Energideklarationer hyr med inneboende ukrainska byggarbetare.

Johan Hallberg företräder både Aros Energideklarationer och företaget Gesade Bygg- och Fastighetsservise som har byggjobbarna i Holm. Trots att han företräder dem båda säger han sig inte känna till att det finns några arbetare kvar.
– “Om detta är korrekta sakförhållanden, så delar jag din uppfattning att detta inte är bra”, kommenterar han bara.

Michael Sterner och Bengt Staaf äger Aros Energideklarationer och bostäderna. Ingen av dem har svarat på Sveriges Radios förfrågningar.

Det förblir ett mysterium för Holmborna som får ta hand om dem hur de kan vara kvarlämnade helt utan att de som anlitat dem inte vet om det.

Lyssna på radiosändningarna från Holm
11/12 SR Nakon tri: Daljnje izvještaje ispitanih Holmbor u SR nakon tri (10 mene)
11/12 SR kartice imaju: Napuštena građevinskih radnika u Holm
11/12 SR: županije Vijesti 09:30

Leave a reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *