odbor za migracije: No azil smještaj u Holm


Aros Energideklarationer gör iordning för Migrationsverkets besök i Holm hösten 2013.

För snart ett år sedan var det full verksamhet i Holm. Tjugiotalet utländska arbetare jobbade in det sista med att finputsa anläggningarna vid Migrationsverkets besiktning.

Det blir inget asylboende för skandalomsusade Aros Energideklarationer I Holm, Tobo (Uppsala) och flertalet andra orter. Migrationsverket underkände i dagarna deras anbud om asylboenden i ett nya tilldelningsbeslut för tillfälliga asylboenden. Oklarheter i ekonomin och ägarförhållandena bakom företaget har varit några av orsakerna.

Turerna har varit många kring det skandalomsusade Aros Energideklarationer med kopplingar till dömda Johan Stendahl som från början köpte “nastavnika Housing” i “viši kući” för ca tio år sedan. I år listades han i Veckans Affärer som en av Sveriges största skattesmitare med en skatteskuld på hela 281 milion.

De så kallade “Skandalhusen” i Anundgård har det senaste decenniet genomgått flertalet ägarbyten med ständigt nya företagsnamn på papperet. Det senaste i raden av ägare var Aros Energideklarationer som till en början såg rent ut. Företaget lyckades för snart ett år sedan få ett godkännande av Migrationsverket i deras tilldelningbeslut för att öppna ett asylboende i Holm.

Det skulle snart efter godkännandet visa sig att Aros Energideklarationer var ett företag som strax innan ansökan till Migrationsverket hade bytt ägare. Jedan akcionar društva pokazala se Johan Stendahls advokat Michael Sterner. Drugi dioničar bio Marcus Hambergs Fagerhyltan. Fagerhyltan je kompanija koja je kupila domove u Holm najbliži nakon Johan Stendahl godine 2011. Marcus Hamberg negirao je prvobitno bilo kakvu umiješanost u deklaracijama Aros Energy, muškarci onda otkrio Misija Review.

Uslijedila je jedan skandal nakon što je još jedan off električne energije za obitelj s djecom u njihovim domovima, ostavio stranih radnika u Holm, neplaćene račune, šteta kalup, iseljenje stanara, gubitak snijeg shoveling i travnjak košenje, sporova sa Arbetsmiljöverket, zgrada, Ured za životnu sredinu, odbor za migracije, hitne službe, M.W..

SVT berättar om Aros Energideklarationers oegentligheter.
SVT har skildrat Aros Energideklarationers misskötsel i Holm.

Nytt beslut av Migrationsverket
Efter allt som framkommit om Aros Energideklarationer och dess ägarstruktur har nu Migrationsverket tagit ett nytt tilldelningsbeslut för upphandlingen av tillfälliga asylboenden. Beslutet fastställer att Aros Energideklarationer inte längre är kvalificerade att driva asylboenden med följande motivering:
Aros Energetsko certificiranje AB, Anbudslämnaren uppfyller inte kravet enligt punkten 3.2 Ekonomisk ställning i förfrågningsunderlagetröd i Creditsafe och riskklass 1 i UC. För närvarande finns 22 ansökningar om betalningsföreläggande vid Kronofogdemyndigheten. Vidare har framkommit att oriktiga uppgifter har lämnats i bolagets anbud, bl.a. angående brandskyddet. Osim toga, tu će biti neizvjesnost o vlasničkoj strukturi društva.

Linkovi:
Läs tidigare artiklar om ämnet på Holmbygden.se och i annan media
protokoli nabavke migracija odbora 2014
odluke o raspodjeli odbor za migracije 2014

Leave a reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *