prve vjetroelektrane Medelpad je otvoren u Holm

Nötåsens vindpark invignigdes med sång av Jessica Falk från Holm.
Jessica Falk uppträdde medan propellerbladen från de 150 meter höga vindkraftverken ven genom luften vid invigningen.

På onsdagen invigdes Medelpads första vindkraftspark på Nötåsen i Holm. I somras började Eolus gjuta betongfundamenten på Västbyns skogsmarker och därefter restes de jättelika vindkraftverken i rask takt. I onsdags hölls invigningen för tillresta representanter för ägarna, bybor och media. Det blev en välbesökt tillställning med dryga 100-talet besökare. Det Holmlokaliserade eventföretaget Norrland & Co. ordnade arrangemanget och HBU stod för servering av varmkorv, kaffe och bulla i den uppvärmda kåtan.

HBU serverade korv med bröd och kaffe..Invigningen bjöd på uppträdande och sång av Jessica Falk. Eulos gav även besökarna chansen att titta in i ett utav verken. Vädergudarna var dessutom på gott humör för dagen och att avvaktade till 30 min efter evenemanget med annalkande snöstorm.

st-framsida.
.
Läs mer om invigningen
ja Sundsvall Tidning i dnevno.
.
.
.

Se fler bilder från invigningen

Se filmklipp från invigningen

Leave a reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *