Nova šansa da se ojača susjeda 7/12!

OBS! Meddela deltagande till thomas.aslin@sundsvall.se
(om du inte redan gjort det via HBU)

Ta chansen på måndag kl. 18 (plats meddelas senare) att gå utbildning för att bli en så kallad Förstärk medmänniska. Efter utbildningen kan du vid en eventuell olycka i Holm få ett SMS direkt från SOS-operatören. Du har inga särskilda skyldigheter eller rättigheter i och med detta, men om du har möjlighet att och hjälpa till! Vilket kan faktiskt kan betyda skillnaden för om din närstående, granne eller någon annan människa i närheten överlever!

Sedan starten av projektet 2013 har det varit 11 larm i Holm och på nästintill samtliga har det kommit frivilliga före ambulans och räddningstjänst. Dock skulle vi behöva bli fler i Holmbygden och gärna med lite spridning runtom Holmsjön. I dagsläget finns t.ex. ingen på södra sidan av Holmsjön eller i Vike, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström och Hällingen. Vet du någon annan du tror kan vara intresserad och lämplig. Tipsa dem!

Utbildningen arrangeras av Medelpads Räddningstjänstförbund och är gratis. Holm är tillsammans med några andra orter i Medelpad ensam i Sverige om att kunna larmas direkt på detta sätt vid olika olyckor.

Utbildningen omfattar:

  • Brand
  • Omhändertagande vid trafikolycka
  • Drunkningstillbud
  • srce- & lungräddning med hjärtstartare

Često najjednostavnije radnje važne – glavna stvar se obavlja brzo. Ovaj sistem čini tako važno pravo Holm p.g.a. da je u nesreći je obično oko. 20-60 minuta od najbliže ambulante i spasilačke službe.

Jeste li znali HOLM ima svoju Defibrillators!?
Pročitajte više i pogledajte priču o Ojačani suseda holmbygden.se/akut (naći lako kroz “” na vrhu početne stranice).

Kontakt sa pitanjima:
Medelpads Räddningstjänstförbund
Thomas Aslin, Fire inspektor / Inner Chain
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Pročitajte više o projektu (fr. 2012), KLIKNITE OVDJE.

Ljudi u ruralnim područjima ne može biti postignut isti nivo zaštite od nesreća kao ljudi u urbanim područjima. Kommunens medborgare ska ha ”likvärdigt skydd” mot olyckor och detta projekt har för avsikt att bättre nå denna målsättning.

1.1 Bakgrund
Landsbygden har ett sämre skydd mot olyckor än tätorter då hel- och beredskapsstyrkor baseras i områden med högre befolkningstäthet. Utan mer förebyggande åtgärder samt möjliggörande av civilsamhällets förmåga till första insats så uppnås inte delar av Lagen om skydd mot olyckor.

ciljevi
Bättre skydd mot olyckor i landsbygd genom stöd till den enskilde.

1.2 Projektmål

  1. Utveckla ett koncept för skydd mot olyckor i landsbygd. Konceptet ska vila på vetskap om de flest generade olyckorna i landsbygd och åtgärder (rådgivning, information, tillsyn etc) kako bi se smanjila i upravljanje tim. Prisutan koncept ideja za upravljanje MRF do oktobra 2012.
  2. Pretraživanje kanala čime obrazovanje i informacije mogu se koristiti sistematski, i kroz ove naći ljude koji žele biti lokalni "sigurnost ljudi" (razmotriti naziv za te ljude). Broj ovisi o interesu i veličini zajednice
  3. Tokom oktobra do decembra 2012, implementirati pilota na konceptu minimalne 3-5 zajednica u urbanim sredinama u ruralnim.
  4. Siječanj-veljača 2013, evaluaciju projekta i njegovu sposobnost da razvije posao u proces koji traje od MRF i FIP iz opštinskih zaposleni mogu potpunu zaštitu od nezgoda. Evaluacija uključuje i mogućnost SMS alarma ili slično koji se mogu poslati na "sigurnost ljudi" kao i mogućnosti da se uvede na nekoliko lokacija nakon dogovoreni kriteriji zahtjevima (na primjer 30 Svoj doprinos lokalnoj vatrogasnoj službi). Rad je sastavljen u izveštaju i predstavio na upravljanje tim MRF prošlog februara 2013.

Leave a reply

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *