preocupacions dels vilatans es fan realitat – Elen i “skandalhusen” re fora

La part posterior morts a la casa de Benny amb la família.La companyia darrere d'allotjaments d'asil proposta deixa Benny amb nens escalfen l'aigua a la placa calenta en un apartament fred, amb 70 cable d'extensió metres dibuixat als veïns.

pel seu nom “Anelles declaracions Energia” jutge permet que sigui poc probable que no seran capaços de tenir control sobre la seva pròpia energia. La realitat és diferent. La setmana passada va morir una vegada que el corrent en els edificis que gestiona a Holm i una família amb nens farà, tot i el fred d'hivern nou, la lluita per l'electricitat, calefacció i aigua calenta. preocupacions dels vilatans sobre la propietat d'allotjament d'asil proposta trobat que tenen bona base.

Ett halvår har gått sedan karusellen åter drog igång i Johan Stendahls gamla “skandalhus” i Holm. Denna gång planerades ett asylboende åt Migrationsverket med fler flyktingar än vad som bor i hela Anundgård. En oro spred sig i byn. Personerna som står bakom företaget saknade förtroende bland ortsborna efter snart ett decennium av misskötsel av fastigheter och tvister med människor och företag i området. Asylboendet har dock åtminstone ännu inte blivit verklighet, men denna vecka har blivit ett tydligt kvitto på hur det kunde sett ut om det funnits. 156 flyktingar kunde alltså idag ha varit strömlösa utan värme och vatten i Holmmitt i vintern. Aros Energideklationer har flera betalningsanmärkningar och efter ett flertal obetalda elräkningar beslutade elbolaget E.on att släcka ned de så kallade “Skandalhusen”.

Efter att övriga hyresgäster tvingats flytta från Holm på grund av missförhållanden är det idag bara en familj som kämpat sig kvar. I förra veckan blev de utan ström i sitt lilla hus vid Pensionärshemmet. Detta bara ett halvår efter att det varit strömlöst i åtta veckor i de utrymmen de har rätt till.

Inte heller har ägarna av Pensionärshemmet, Lis och Bengt Staaf och Bernt Blomberg, ordnat snöskottning eller sandning på hela vintern. Trots att de är skyldiga enligt lag att stå för det. Lis och Bengt Staaf besökte deras hyresgäster strax efter jul och lovade personligen att det skulle ordnas snarast. Idag står det klart att det bara var tomma ord.

Michael Sterner som är företrädare och delägare i Aros Energideklarationer tvistar nu gentemot E.on om elräkningar och mot Miljökontoret om de mögelskador hyresgästerna lever med som de inte åtgärdat trots föreläggande. Samtidigt försöker de ständigt att få barnfamiljen att flytta därifrån.

Läs artiklar och lyssna på reportage från Holm under veckan som gått.
12/3 SR – Notícies del Comtat: Sense electricitat durant una setmana escoltar!
12/3 SR – Tarda P4 Västernorrland: Entrevista amb l'Associació de Llogaters escoltar!
13/3 SR – Notícies del Comtat: Els amos de propietats segellats gabinet escoltar!
13/3 Suècia Radio.se: Elen avstängd hos Benny i Anundgård
13/3 ell & renda: Barnfamilj utan el i en vecka
13/3 SR – Tarda P4 Västernorrland: Entrevista amb E.ON escoltar!
14/3 ell & renda: Värden vägrar betala – nu bjuder elbolaget på ström

.
Situationen är inte ny i sig. Aros Energideklarationer säger att tidigare ägare av fastigheterna idag inte är inblandade i företaget. Trots det upprepar sig historien gång på gång genom åren vad gäller brister i snöskottning, sandning, betalda elfakturor och försök att få hyresgäster att flytta ut med varierande påtryckningsmedel.

Tidigare problem av samma slag när Johan Stendahl, Toboholm, stod som ägare för Skandalhusen
2009 29/4 ell & renda: Tvångsförvaltning kan rädda barnfamiljer
2009 2/6 ell & renda: Ingen tvångsförvaltning i Holm
2009 22/1 ell & renda: Hyresgäster i Tobo får ingen snöröjning

Fler länkar till Aros Energideklarationer i media hittar du här.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *