Ara desperta Holm Natura!

Ara, tornen les aus migratòries, ells són 10 vegades més del que teníem durant l'hivern a casa nostra. El primer és la merla ara. Va ser Titti i Jörgen Olsson, Östbyn, informar que la primera; 12/3. Més tard aquesta setmana també va demostrar CHAFFINCH d'ells. Hi ha connexions d'aliments d'aus a l'àrea que rep la primera vårbesöken. Aquí a Navarn (300 MOEH) no va ser fins 19/3 abans que arribés la primera merla.

Per fa un any i mig vaig fer una crida per Aus i altres animals a la pàgina principal Holm Bygdens (També a la revista de diapositives). Titti Olsson, Östbyn, i Arnold Johansson, Långliden, van ser els que van mostrar un interès.

Arnold (82) ha estat un passatemps forestal i biòleg, Allotjament en el mateix lloc, des de la infància. El vaig visitar a l'abril 2016 i va prestar el seu diari la natura. S'ha observat 20 vårfåglars primera data d'arribada en Långliden entre 1951-2011. 60 Notes any seran la ciència Mellannorrland i Suècia. Aquí podem veure com l'alosa cantar, Teros fan menys freqüents / posterior i que, en canvi, són la merla i el pinsà per primera vegada a Liden durant la primavera ara. El diari d'Arnold s'ha presentat al Consell d'Administració i el Centre d'Informació d'Espècies de Suècia (SLU a Uppsala). Universitat d'Agricultura de Suècia (SLU) han començat la nostra fenologiprojekt ("L'arribada de la primavera" en diverses parts del país) en termes de flora i fauna. Es tracta de la primera papallona, borinot, amb, floració, l'arribada d'aus, mm desglaç a la zona (la trama) viu. Això és part dels següents canvis en el clima a Suècia / Mundial.

Titti i Jorgen té també en diverses ocasions observades mussols i òlibes banya de terra en la foscor en camps propers a la banda nord de Holmsjön des de mitjan abril! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, el pare va treballar amb Sundsvall F. D.. "Llegenda Bird" en 80- i 90 talet.Nils Lundmark, es va posar en forma immediata i volia restablir el seu interès ocell. Nisse, que va morir 2006, passat molt temps en Holm- i l'àrea de Liden inventari i repic de mussols i posar dos-cents alimentadors a la nostra zona durant el segle 80-90 (mussols i cassons). sota sina 60 anys com un ornitòleg posen al llarg de Nisse 1600 menjadores per a ocells petits i sobre 400 mussols. El anellat durant 12.000 ocells.


ocell
any 2016
Årsvädret en Holm va ser favorable per a la fauna (també flora). Agost i setembre va ser més càlid del normal i ha contribuït a la supervivència dels turons eren més alts que el normal durant un estiu. normalment sobreviu a Pollet d'una ventrada en el primer any. Ara, van sobreviure els més sensibles abans de la mudança es va fer càrrec a la tardor.

.
El subscrit té un inventari d'aus reproductores a la zona des 2000 (en Storsten formiga cap Storflon, al nord de Vike) i Lokåsen en Nordanede (al sud de Holm).

Tauler de puntuacions en els inventaris en l'últim 4 anys s'assemblen a la casella al costat de. Són de les nostres zones forestals, i aquests 16 aus constitueix al voltant 80 % de les que es troben en els boscos de Holm.

.
.

L'annex de la present 13 persones que van reportar les seves troballes en Holm durant l'any (7 allotjament a Sundsvall!!?). Aquí es pot veure en detall el que s'informa a Holm.
Però esperem seus albiraments durant 2017. Si us plau, poseu-vos en contacte amb Titti i jo què fer per esdevenir un reporter del que passa a la natura en Holm. L'ajudem a més.

.
vegeu l'apèndix:
aus reportades en Holm 2016

.
A l'hivern, la "escassetat d'ocells"
, just 10 % en comparació amb l'estiu. Vegeu el quadre al costat.

Algunes observacions especials durant 2016 és golden Eagle la temporada de nidificació al bosc al nord de Holmsjön. Titti i Jörgen i tinc Östbyn xoriguers niant en un niu d'aus a la terra durant diversos anys. A més, estan ara a la primavera 2017 tingut tant mussol del sòl i hornuggla els prats en Holmsjön prop de les seves llars.


aus vulnerables / en perill d'extinció, comú en Holm
Miljödepardementet tenir, a través de la UE, a S. K. Llista Vermella que s'aplica a tots els animals- i växtarterter llista europea d'espècies amenaçades.
graduació és:

  1. gairebé amenaçada (NT en l'annex)
  2. vulnerable (VU a l'annex)
  3. en perill d'extinció
  4. En perill crític
  5. extingit

Diversos dels gairebé amenaçada i vulnerable les aus tenen una relativament bona zona de la supervivència a la zona Holm.

Fa clic per fer més gran o veure adjunt per al format PDF: espècies vulnerables i amenaçades a prop Holm

salutacions
Peter Berglund
"L'edat en Navarn"

Informar albiraments d'aus que ens:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) Olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
L'objectiu és formar una xarxa més gran que es desenvolupa la imatge de les espècies que es troben a la zona. Per extensió, la xarxa s'estendrà als mamífers, insectes i plantes per obtenir una imatge completa de la situació al nord d'hàbitat taigà. Però està a punt de donar a conèixer de manera que podem estendre Guàrdia naturalesa.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *