Aros Energetické prohlášení vyhodit nájemníky

Aros Energideklarationer säger upp hyresgäster efter Uppdrag Gransknings reportage. Företrädare i företagets anbud till Migrationsverkets asylboenden rings upp av Östersundsposten, men ingen vill svara på frågor.

När Aros Energideklarationer i våras skickade sitt anbud till Migrationsverket för asylboende i bl. A. Holm och Tobo utanför Uppsala gjorde man det med lägenheter som det redan bor människor i. Under sommaren har man försökt få ut hyresgästerna i Holm på olika sätt. Nu försöker man göra detsamma nere i Tobo, trots att hyresgästerna har kontrakt och rätt att bo kvar.

I onsdags gjorde Uppdrag Granskning ett reportage om situationen för hyresgästerna i Tobo med mycket missförhållanden i Aros Energideklarationers bostäder. Michael Sterner på företaget säger i programmet att de skall starta en dialog och få ordning på felen. Tvärtemot en god dialog rapporterar Arbetarbladet att Aros Energideklarationer nu istället vill kasta ut hyresgäster i Tobo. Hyresgästföreningen ställer sig nu på de boendes sida.

Förfarandet att kasta ut sina hyresgäster känns igen från Holm. Marcus Hamberg som är majoritetsägare av Aros Energideklarationer kastade även ut sin äldsta hyresgäst i Holm förra året. Trots att hon bott där ända sedan kommunen ägde fastigheten, musela by Maruš Hambergs firem Fagerhyltan opustit svůj domov v Holm. Za pouhých 20 dny, ona bude pryč.
- Nechci se pohybovat, protože jsem žil celý život v Holm, řekla.
20/4 2012 ST: Nu töms husen i Holm Přečtěte si více o nájemce, který byl vyhozen.

Östersundsposten také včera napsal několik článků prohlášení Aros energie a jiné společnosti, Firma Tea Widéen. Na několika místech v sousedním kraji, obě společnosti hledal nabídky na azylové ubytování. Podle přehledu chybí obou společností leasing a skutky vlastností jejich azylové ubytování, i když psali, že jsou vlastníky švédské Migrační rady.

RIP volání Migration Board Pracuje Counsel Kent Juhlén a ptá se, jestli nemůžete najít to divné,. – “již, myslím,. To je v tomto případě falešného prohlášení”, on odpoví. Kent Juhlén říká, že Migration Board prošetřuje firmy.

RIP také kroužky up čaj Widéen, ale pak reaguje namísto čaje dcera Pia Karlsson z Brackea. PIA Karlsson s telefonem Brackea je také kontaktní osobou pro prohlášení Aros energie a Bracke jen jeden Pia Karlsson.
RIP zeptat, jestli je to ona, kdo je Pia Karlsson Aros Energideklarationers platidlo.
- Ne., to nejsem já, odpovídá Pia.
Jak je možné, že se stalo, že mají stejný název?
- nemohu odpovědět, Nevím, co Aros Energetické deklarace a nerozumím tomu, co mluvíte, říká Pia Karlsson.

Pia Karlsson och förre ägaren för “Skandalhusen” i Holm Johan Stendahl hade tillsammans tidigare ett asylboende i Hälsingland som fick stänga efter en skandal med bland annat obetald moms och arbetsgivaravgifter.

Länkar till artiklar
25/11 ÖP: Migrationsverket utreder företagen
25/11 ÖP: Här vill de starta flyktingboende
25/11 ÖP: Flera turer kring asylboenden i Bräcke och Strömsund
25/11 ÖP: Vill starta asylboenden – men saknar avtal
21/11 Arbetarbladet: Hyresgäster utkastade från sina hem
20/11 SR P4 Uppland: Boende på SkolvägenMan lämnar husen mer eller mindre vind för våg Lyssna på radioreportage om lägenheterna som förklaras som hälsorisker.
20/11 Fastighetsnytt: Uppdrag Granskning i Tierp
27/10 SR P4 Uppland: Mögel och vattenskador ska bort i Tobo

Dovolená jeden Namítat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena *