Telekommunikation Station Anundgård fastsat – Ser man tilbage på århundrede gået

Anund Manor eksisterende telefoncentral

Telekommunikation Station Anundgård har nu en "bedst før dato". Som en del af at udfase kobber netværk over hele landet har nu besluttet Telia at tage stationen ur drift efter 100 år i aktiv tjänst. Lukningen berører alle abonnenter, der har et hjem telefoni-abonnementer via telefonstikket, hvorvidt Telia eller en anden operatør.

år 2012 blev det meddelt, at Telia ville lægge telefonen station i Loviken. Nu er den telekommunikation station i Anundgård som derefter har set sine bedste dage. Som andre muligheder for kommunikation end gennem det gamle kobbernet har overtaget mere-og-mere så holde Telia-koncernen i nogle år nu i færd med at demontere alle de gamle telefoncentraler, der ikke længere betragtes som rentabel. Anundgård Stationen vil være lukket for god 2018-04-03.

nye muligheder, herunder Holm Fiber
For dem, der i øjeblikket har et hjem telefon via kobber netværk, som du vil beholde er forskellige muligheder. Hvis du vil få fiber installeret via "Holm Fiber" (obs! rapport her!) så du kan bruge ud af enhver operatør er at vælge den Servanet (der vil bygge netværket fiber sammen med Holm Fiber).

Et alternativ til hjem telefoni via fiber, det med “hjem telefoni via mobilnettet”. På sin hjemmeside, Telia hånd allmän information med frågor och svar REFERENCE lukning ("Fremtidige Networks") og sina egna erbjudanden hvis du beslutter at bo (eller tilmeld dig) Telia.

ellers Telekområdgivarna en carrier-neutral kundeservice, der kan hjælpe til at sortere tingene ud, og hvad du bør overveje, før du køber abonnementer.

 

Anund Farm første telefoncentral var i denne bygning, der i nogle år også husede en virksomhed.

Historien om telefoncentralerne i Anundgård
Den første manuelle telefoncentral i Anundgård bygget i slutningen af ​​1910'erne. Stationen blev derefter 50m øst for dagens telefoncentral (beliggende 700m øst for kirken). Station betegnelse på det tidspunkt var "Östbyn", Også fast station lav i Anundgård. Den "manuelle skift" blev leveret i vid udstrækning af Holms egen ledsager, Maria "Maja" Hjerpe (Born Viklund, 1912).

Omkring år 1920 Når telefoni Holm var i sin vorden, det var, det var Maja plejefar Pelle Haglund, der gjorde switch, men allerede 13 år, det var Maia, der måtte overtage driften. Hun tog sig af de manuelle gearskift i Holm indtil første automatiske station og de mere moderne telefon enheder med urskive overtog opgaven med Holm, i midten af ​​60'erne.

Illustration af en udveksling station 40 st abonnenter kigget på dette tidspunkt. Identisk med den Manor, Anund første gear set.

Før automatiseringen arbejdede det, så når du ønskede at kalde overalt har du først begynder at tørnes telefonen og løft røret. Da svarede Maja "Anundgård" i den anden ende, og så måtte bede om at blive tilsluttet på. Kunne være, at det også kunne ske for at høre en lejlighedsvis sladder på landsbyen gennem dette job.

Afbilledet T. V. set en af ​​Maja ansættelseskontrakt gennem årene, "Kontrakt om forvaltningen af ​​udvekslingen station med opkaldet enheden til offentligheden og telegrammer ekspedition" fra 1935. Der blandt andet, at stationen ville være åben söckendagar (hverdage) ved 8-20. Uden for disse timer, du var nødt til at kigge efter andre kommunikationsmidler, hvis du ønskede at få fat i nogen. Om søndagen, blev stationen lukket for morgen service på 10-13 og til søndag middag på 16-18. Desuden kan billederne nedenfor kan du se, at vederlaget for det arbejde, som direktør for telekommunikation station var 40 SEK / år og abonnementer. Og i henhold til "telefon" som antallet af abonnenter i 1935 som 15 st, der vil være en månedsløn på knappe 50 kr.

 

(Klik på billederne for at forstørre)

 

 

For dem, der ikke havde en telefon i hjemmet, så det også gik besøge skift kontor, hvis du ønskede at ringe. På vej ud du skulle betale ved at lade 15 krone i sort pistol, som ses på billedet nedenfor. Det samme billede ses også en bog om Sveriges station registrerer dateret år 1919. på side 120 vi finde "Östbyn".

 

Maja levede i den første telefon kontor liv. I slutningen af ​​det 40. århundrede bygget en nyere manuel omstillingsbord 100m øst. I dag er hendes datter, der bor i den ældste telekommunikation station, mens hendes søn bor i den næstældste.

Anund Manor andet omstillingscenter. Bag vinduet til højre var den manuelle gear, den plads tilbage af det, kunne du ringe, hvis du havde din egen telefon derhjemme

I midten af ​​60'erne blev bygget Holms første automatiske telefoncentral (eksisterer Bygningen ikke længere), denne gang i mellem de to førnævnte. I begyndelsen af ​​80'erne blev bygget i telekommunikation stationen bruges til i dag. I midten / slutningen af ​​90'erne, længe før YouTube, Facebook og Google så lyset, det var gennem telefonen station som mange Holmbor havde sin første kontakt med internettet.

Oftest havde den stationære computer en indbygget “56 kbits-modem” som igen var forbundet til et telefonstik. Og den nåde, som derefter tog telefonen, mens du sidder og venter fem minutter til en webside kunne indlæses op! Måske bestået din første e-mail Anund Farm koblingscenter?

Desværre for Holm beboere, så aldrig fik stationen for at blive opgraderet med den meget hurtigere ADSL-tekniken Lanceret i begyndelsen af ​​00'erne, når hverken Telia eller enhver anden operatør betragtede det umagen værd. efterår 2005 var et kabel fra dias til Anundgård skole og derefter var også spurgt Anundgårdsbor om de var interesseret i at deltage, der omkring 15 husstande gjorde. Nogle år senere, selv den mobile 3G-teknologi, hvilket betød, at de fleste mennesker forladt deres gamle dial-up internetforbindelser via telefonstik.

efter næsten 40 års tjeneste vil Anund Farm seneste telefon station, der skal nedlægges

Det ville i dag være mange år siden, nogen sidst surfet med en "56 kbit modem" via telefonstikket, mens der i den nuværende situation er stadig omkring 40 abonnenter ved hjælp af telefonstikket til hjemmet telefoni ved Anundgård station.

 

 

Relaterede links
beslutninger i januar 2016: Ydes støtte for fiber til Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Holm Fibre Economic Association. Tilmeld dig her!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Læs mere om lukningen / "fremtidige net". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-mester indtil Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Ændringer i telekommunikation- og bredbåndsnet, Indlæg & Telestyrelsen
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-teleoch-bredbandsnaten

Telia fjern fast telefoni i Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *