Nu vågner Holm Nature!

Nu, trækfuglene vender tilbage, de er 10 gange mere, end vi havde i løbet af vinteren i vort land. Første op er solsorten nu. Det var Titti og Jörgen Olsson, Östbyn, rapporterede, at den første; 12/3. Senere samme uge også bogfinke bevist af dem. Der er bird food-forbindelser i området, der får den første vårbesöken. Her på Navarn (300 MOEH) det var ikke før 19/3 før den første solsort kom.

For halvandet år siden lavede jeg en appel om Fugle og andre dyr ved Holm Bygdens hjemmeside (Også i dias magasin). Titti Olsson, Östbyn, og Arnold Johansson, Långliden, var dem, der viste interesse.

Arnold (82) har været en skovfoged og biolog hobby, overnatning på samme sted, siden barndommen. Jeg besøgte ham i april 2016 og lånte hans natur dagbog. Han har noteret 20 vårfåglars første ankomst i Långliden mellem 1951-2011. 60 årige noter vil være videnskab Mellannorrland og Sverige. Her kan vi se, hvordan den syngende lærke, Viber blevet sjældnere / senere og at der i stedet, er solsorten og bogfinke først i Liden løbet af foråret nu. Arnolds dagbog er blevet indsendt til bestyrelsen og den svenske Arter Information Centre (SLU i Uppsala). Svensk Landbohøjskole (SLU) har startet vores fenologiprojekt ("Ankomst af forår" i forskellige dele af landet) i form af flora og fauna. Det indebærer først sommerfugl, humlebi, med, blomstring, ankomst fugl, tø mm i området (plottet) du bor. Dette er en del af følgende ændringer i klimaet i Sverige / verden.

Titti og Jørgen har også ved flere lejligheder observeret horn ugler og jord ugler i skumringen på infields på nordsiden af ​​Holmsjön siden midten af ​​april! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, hvis far arbejdede med Sundsvall F.D.. "Bird legende" i 80- og 90 talet.Nils Lundmark, fik i højre væk og ønskede at genetablere deres fugl interesse. Nisse, der døde 2006, brugt en masse tid op i Holm- og Liden område af inventar og ringmærkning af ugler og sat to hundrede foderautomater i vores område i løbet af 80-90 århundrede (ugler og øser). Under sina 60 år som en ornitolog sætte Nisse op over 1600 små fugl foderautomater og om 400 ugler. Han ringmærket løbet 12.000 fugle.


fugl
år 2016
Årsvädret i Holm var gunstig for fauna (flora også). August og september blev varmere end normalt og bidrog til overlevelse af bakkerne var højere end under en normal sommer. Normalt overlever i Chick fra et kuld i det første år. Nu, overlevede den mest følsomme før flytningen overtog i efteråret.

.
Undertegnede har en oversigt over ynglefugle i området siden 2000 (ved Storsten Ant op på Storflon, nord for Vike) og Lokåsen i Nordanede (syd for Holm).

Leaderboard på varebeholdninger i det sidste 4 år ligne boksen ved siden af. De er fra vores skovområder, og disse 16 fugle udgør ca. 80 % af dem, der findes i Holm skove.

.
.

Bilaget nedenfor 13 folk, der rapporterede deres resultater i Holm i løbet af året (7 overnatning i Sundsvall!!?). Her kan du se i detaljer hvad der er rapporteret i Holm.
Men vi venter på dine observationer under 2017. Kontakt Titti og mig hvad jeg skal gøre for at blive en reporter af, hvad der sker i naturen i Holm. Vi hjælper dig videre.

.
se bilag:
Rapporterede fugle i Holm 2016

.
Om vinteren, "mangel på fugle"
, bare 10 % i forhold til sommeren. Se boksen ved siden af.

Nogle specielle observationer under 2016 er Golden Eagle nesting sæson i skoven nord for Holmsjön. Titti og Jörgen jeg Östbyn have tårnfalk yngler i en fugl reden på jorden i flere år. Hertil kommer, er de nu i foråret 2017 haft både jord ugle og hornuggla engene på Holmsjön nær deres hjem.


Sårbare / truede fugle, almindelig i Holm
Miljödepardementet have, af EU, Or S. K. Rødliste, der gælder for alle dyr- og växtarterter europæiske liste over truede arter.
graduering er:

  1. næsten truet (NT i bilaget)
  2. sårbar (VU i bilaget)
  3. truede
  4. Kritisk truet
  5. uddøde

Flere af de næsten truet og sårbar fugle har en relativ god overlevelse område i Holm-området.

Klikkede at forstørre eller se vedhæftet fil til PDF-format: Sårbare og næsten truet i Holm

hilsener
Peter Berglund
"Den gamle på Navarn"

Rapporter observationer fugl til os:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) Olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
Målet er at danne et større netværk, der udvikler billedet af de arter, der findes i området. I forlængelse heraf vil netværket blive udvidet til pattedyr, insekter og planter for at få et samlet billede af situationen i den nordlige taiga levested. Men det handler om at give dig mulighed for at vide, så vi kan udvide naturen Guard.

Efterlad et svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *