Schneebedeckte Bäume auf Straßen und Wegen in Holm

Zuerst war es der Sturm Dagmar, die großen Bäume umgeworfen, deren Vorräume waren, ihren Fall. Jetzt ist es die kleineren Bäume das Land als ihre schwachen Stämme nicht mehr nehmen schalten Sie die Energie haben, die schwere Schneedecke zu halten. In den letzten Wochen, wenn es regen oder snöblandad Niederschläge an der Küste kommen, hat es fast ein Meter Schnee bis in Holm gefallen.


Wenn Sie Westen von Kovland drehen wächst langsam eine Märchenlandschaft auf dem Weg, wie die Höhendifferenz mit Holm. Auf der Südseite Holmsjön denken Sie kaum die Augen, wenn Sie mit dem Auto fahren. Die Menschen haben für eine Kettensäge wieder zu Hause erfolgreich durchkommen. De kvarvarande träden bildar dock en fager färd för den som åker förbi. Filmen visar hur det närmst liknas vid att åka i en lång tunnel av grenar och snö.

Förutom vackra vintervyer bjuder snömängderna tyvärr även på oframkomlighet och strömavbrott. Med jämna intervaller patrullerar Trafikverkets och elbolagens underentrepenörer vägarna för att hålla dem framkomliga och se till att inte ledningarna inte knäcks av de snötyngda träden. En av demMattias Sjöström från Anundgårdberättar hur det från den ena dagen till den andra bara faller fler och fler träd över ledningarna. Skulle man ge upp är inte strömavbrotten långt borta.

Skidspåret i Anundgård bommades igen totalt. Trots att alla vindfällor rensats upp efter stormen Dagmar föll återigen träden över spåret. Att ta sig runt det 2,5 km långa elljusspåret med skotrar, motorsåg och röjkniv tog hela tre timmar.

 

På några ställen lägger det sig även större träd över ledningarna som behöver tas ner för att rädda elljuset kvällstid. Max Wikholm (på bild/film) med assistans av mellersten Niklas Wikholm kämpade på flitigt för rensa i oredan. Sammanlagt krävdes någonstans mellan femtio och hundra stopp för att röja upp längs spåret. Wie es im Winter auch weiterhin zu verwalten Spur zu halten, bleibt abzuwarten. Verfolgen Sie den Status Derzeit gibt es immer weiter lesen Nut eigene Seite här på Holmbygden.se.

Lassen Sie eine Antwort

Ihre Email-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *