Πηγαίνει στην λύκος χειμώνα στο Holm

Verbesök vid Holms kyrka.Naturlivet kryper allt närmre. I det redan naturnära Holm har flera exotiska rovdjur siktats. I helgen kunde en varg ses mitt inne i Anundgård, Νησίδα μέσα σε ποταμό.

Stor björn fälld i Liden..
I bygden och dess omnejd har det den senaste tiden siktats björn i byarna. För två veckor sedan sköts dessutom en stor björn i Liden. Något som förr varit mycket sällsynt. Διαβάστε το άρθρο ST.
.
Lodjur sågs på gårdsplan i Gimåfors..

I augusti sågs det även ett lodjur inpå en tomt i Gimåfors, varvid en gårdskatt fick sätta livet till.
* Lodjuret på bilden har inget att göra med dådet.
.
.εκκλησία Holm της.
Än mer svårslaget var dock att det på lördagskvällen kunde ses en varg i Anundgård. Det var under en kvällspromenad som en intillboende såg ett större djur strosa bara några meter ifrån εκκλησία Holm της. En varg med stor lurvig svans rörde sig mitt inne i byn. Under en stund hade de båda ögonkontakt och en förbipasserande bilist stannade och fick också nöjet att beskåda rovdjuret. Sedan gjorde vargen ett rejält hopp över kyrkhäcken och försvann norrut med en svajande framryckning upp mot skolan.
.
.
Vad vargen hade vid kyrkan att göra är oklart. Möjligtvis var besöket av religiös karaktär eller ett besök hos någon jordfäst bekant? Kanske ligger där en Björn begraven

Utegångsförbud eller turistmål
En aktuell fråga är så klart om det nu är farligt att gå utomhus om kvällarna. Vargar är dock oerhört sällsynt farliga för människor och historiskt sett har det bara dokumenterats några enstaka vilda vargattacker υπό 1700- och början av 1800-talet. En förhoppning är dock att detta kan hjälpa bygden med en ökad turistinströmning och med intresserade som vill få en skymt av vargen. Kanske kommer det lokala friluftsföretaget εισήλθε Συναλλαγών att ordna turer i Holm med vargsafari i framtiden.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *