Antes de patinaje Lill(blanco)lago en Holm

Lillsjön i Holm bjuder på fin skridskois i dagarna.
Ing-Marie Wikholm ute och testar glidföret på Lillsjön. foto: Max Wikholm.

Sedan två veckor har skridskofilmen (abajo) de Blanktjärn i Jämtland rullat över Sverige och sociala medier som en svallvåg. Nu är även skridsoisen på Lillsjön i Holm i sitt esse. Ing-Marie Wikholm från Anundgård var idag ute och testkörde isen och gav betyget 5 sparkar av 5 möjliga. Snart kommer dock snön, så passa på att rosta av grillorna eller gör som Ing-Marie och ta sparken.
Med lite kaffe och gofika i ryggsäcken var det ju inte alls så dumt detta. En riktigt härlig dag på isen och fort gick det, skrattar Ing-Marie.

Iskvalitén är normalt sett den bästa på förvinternt och för dagen mätte istjockleken cirka 1 dm. Med god marginal tillräcklig att åka/gå på, men medtag alltid isdubbar för säkerhets skull. Lillsjön ligger 2 km från väg 320, är lätt att ta sig till med bil och det går att parkera endast 10 m från sjön. Vindskydd finns längs sjökanten för att vila benen och avnjuta en varm kopp ur termosen. Se närmre vägbeskrivning här. Väderleksrapporten för Holm hittar du som vanligt på holmbygden.se/vader.

Se den vackra succéfilmen från Blanktjärn i Jämtland
Inta en dos inspiration här nedan och ge dig ut medans tider är, snart faller snön

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicado. Los campos obligatorios están marcados *