Televiestintäkeskus Anundgård säädettyä – Katse takaisin vuosisadan kulunut

Anund Manor nykyisiä puhelinkeskus

Televiestintäkeskus Anundgård nyt "parasta ennen". Osana asteittain kuparin eri puolilla maata on nyt Telian päättäneet Station kellon toiminta jälkeen 100 vuotta palveluksessa. Sulkeminen koskee kaikkia tilaajia, jotka ovat koti puhelinliittymien kautta puhelinliitäntään, onko Telia tai toisen operaattorin.

vuotta 2012 ilmoitettiin, että Telia olisi kukistanut puhelimitse asemalle Loviken. Nyt on televiestinnän asemalla i Anundgård joka sitten on nähnyt sen parhaat päivät. Kuten muitakin vaihtoehtoja viestintään kuin läpi vanhan kuparikaapeleissa on vallannut lisää-ja-enemmän niin pitää Telia-ryhmän joitakin vuosia nyt purkamisprosessin kaikki vanhat puhelinvaihteet, joita ei enää pidetä kannattavaa. Anundgård Asema on suljettu lopullisesti 2018-04-03.

uusia vaihtoehtoja, kuten Holm Fiber
Niille, jotka on tällä hetkellä kotipuhelin kautta kuparikaapeleissa jotka haluat säilyttää olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja. Jos aiot saada kuitu asenneta "Holm Fibre" (Obs! raportti tämä!) joten voit käyttää mistä tahansa operaattorin valita Servanet (että rakentaa kuituverkon yhdessä Holm Fiber).

Vaihtoehtona ottaa kotiin puhelinliikenne yli kuitu, sitä “koti-puhelut matkaviestinverkon välityksellä”. Verkkosivuillaan Telia käsi yleisiä tietoja kysymyksiä ja vastauksia Viite sulkeminen ("Tulevaisuuden verkot") ja omia tarjouksia Jos päätät pysyä (tai rekisteröityä) Telia.

muuten Telekområdgivarna operaattorin neutraali asiakaspalvelua, joka voi auttaa selvittämään asia ja mitä pitäisi harkita ennen kuin ostaa tilauksia.

 

Anund Farm ensimmäinen puhelinkeskus oli tässä rakennuksessa, joka joitakin vuosia myös sijoitettu liiketoiminnan.

Historian puhelinkeskukset I Anundgård
Ensimmäisessä manuaalinen puhelinkeskus i Anundgård rakennettu 1910-luvun lopulla. Asema oli sitten 50m itään nykypäivän puhelinvaihteen (sijaitsee 700m itään kirkon). Stationsbeteckningen oli tuolloin "Östbyn", Myös kiinteän aseman alhainen i Anundgård. "Manuaalinen siirtyminen" annettiin pitkälti Holmin oma hoitaja, Maria "Maja" Hjerpe (Born Viklund, 1912).

ympärillä 1920 Kun puhelinliikenteen Holm oli lapsenkengissään, se oli, se oli Majan Foster isä Pelle Haglund teki kytkimen, mutta jo 13-vuotias, se oli Maia oli vallata käynnissä. Hän hoiti vaihteella muutoksia Holm kunnes ensimmäinen automaattisen kanavahaun ja modernimpi puhelinlaitteita dial otti tehtäväkseen Holm, keskellä 60-luvun.

Kuva keskusaseman 40 st tilaajat katsoi tällä kertaa. Identtinen Manor, Anund ykkösvaihde näytti.

Ennen automaatio toiminut niin, että kun halusi soittaa mihin tahansa ei aloitat Cranking puhelimen ja nosta kuuloke. Koska vastasi Maja "Anundgård" toisessa päässä, ja sitten piti pyytää yhdistyneitä. Saattaa olla, että se voi käydä myös kuulla satunnaisesti juoru kylän läpi tätä työtä.

Kuvassa T. V. nähnyt yhden Majan työsopimuksen läpi vuoden, "Sopimus hallinnan osalta keskusaseman puheluun laitteen yleisölle ja sähkeet retkikunta" alkaen 1935. Siellä muun muassa, että asema olisi avoin söckendagar (arkisin) at 8-20. Näiden aikojen ulkopuolella teillä oli etsiä muita viestintävälineitä, jos halusi saada käsiinsä jonkun. Sunnuntaisin asema suljettiin aamulla palvelun 10-13 ja sunnuntaina illallinen 16-18. Lisäksi kuvien alla näkyy, että palkkasaatavat johtajana televiestinnän asema oli 40 kruunua / vuosi ja tilaukset. Ja mukaan "puhelin", kuten määrä tilaajia 1935 kuten 15 st, josta tulee kuukausipalkka niukan 50 kr.

 

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

 

 

Niille, jotka eivät ole puhelinta kotona niin se meni myös käydä puhelinkeskuksen jos halusi soittaa. Matkalla ulos olet joutunut maksamaan jättämällä 15 penniäkään musta pistooli nähty kuva alla. Sama kuva näkyy myös kirjan Ruotsin asemalla kirjaa päivätty vuotta 1919. sivulla 120 löydämme "Östbyn".

 

Maja asui ensimmäinen puhelin toimistotyötä. Lopussa 40. vuosisadan rakennettu uudempi manuaalinen vaihde 100m itään. Tänään on hänen tyttärensä, joka asuu vanhin televiestinnän asemalla, kun hänen poikansa asuu toiseksi vanhin.

Anund Manor toinen MSC. Ikkunan takana oikealla oli vaihteella, huoneen vasemmalle siitä, voit soittaa, jos olisi oma puhelimesi kotiin

Puolivälissä 60s rakennettiin Holmin ensimmäinen automaattinen puhelinkeskus (Rakennuksessa ei ole enää olemassa), tällä kertaa kahden edellä mainitun. Vuonna 80-luvun alussa rakennettiin televiestinnän asemalla käytetty tähän päivään. Puolivälissä / 90-luvun lopulla, kauan ennen YouTube, Facebook ja Google näki, se oli kautta puhelinkeskus niin monta Holmbor oli hänen ensimmäinen kosketus internetiin.

Useimmiten oli pöytätietokoneen sisäänrakennettu ”56 kbit-modeemi” joka puolestaan ​​oli liitetty puhelinpistokkeeseen. Ja armo, joka sitten vastannut puhelimeen istuen ja odottaa viisi minuuttia Web-sivun voitaisiin ladattu! Ehkä läpäissyt ensimmäisen sähköpostin Anund Farm keskukselle?

Valitettavasti Holm asukkaille, joten koskaan saanut asemalle on parannettava kanssa paljon nopeammin ADSL-tekniikka Käynnistettiin alussa 00: n, kun kumpikaan Telia tai muu toimija piti kannattavana. syksy 2005 oli hinata mistä dian Anundgård kouluun ja sitten kysyttiin myös Anundgårdsbor jos he olivat kiinnostuneita liittymään, josta noin 15 kotitaloutta teki. Muutamaa vuotta myöhemmin, vaikka mobiili 3G-teknologia, mikä tarkoitti, että useimmat ihmiset hylänneet vanhat internet-yhteydet puhelimitse jack.

lähes 40 vuotta palvelleet Anund Farm viime puhelinkeskus poistettava käytöstä

Olisi nyt monta vuotta sitten kukaan viime surfed kanssa "56 kbit modeemi" puhelimitse liittimeen, kun taas nykyinen tilanne on edelleen noin 40 tilaajille puhelinvastakkeesta koti- puhelinliikenteen by Anundgård asemalla.

 

 

Aiheeseen liittyvät linkit
päätökset joulukuussa 2016: Myönnetty tukea kuidun Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Holm Fiber Economic Association. Rekisteröidy täällä!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Lue lisää sulkemisesta / "tulevaisuuden verkko". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-master till Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Televiestintälain- ja laajakaistaverkkojen, Postittaa & televiestintävirasto
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-tele–ja-bredbandsnaten

Telia Poista kiinteän verkon puhepalvelujen Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *