Nyt herää Holm Luonto!

Nyt muuttolinnut palaavat, ne ovat 10 kertaa enemmän kuin meillä oli talvella meidän maassamme. Ensimmäisenä on mustarastas nyt. Se oli Titti ja Jörgen Olsson, Östbyn, kertoi, että ensimmäinen; 12/3. Myöhemmin samalla viikolla myös peippo osoittautunut niistä. On lintujen ruokaa yhteyksiä alueella, joka saa ensimmäistä vårbesöken. Täällä Navarn (300 mpy) vasta 19/3 ennen ensimmäistä mustarastas tuli.

Sillä puolitoista vuotta sitten tein vetoomuksen Lintujen ja muiden eläinten klo Holm Bygdens kotisivu (Myös objektilasikasetin). Titti Olsson, Östbyn, Arnold Johansson, Långliden, olivat ne, jotka osoittivat kiinnostusta.

Arnold (82) on metsänhoitaja ja biologi harrastus, majoitus samassa paikassa, lapsuudesta. Kävin hänen luonaan huhtikuussa 2016 ja lainasi hänen luonteensa päiväkirja. Hän on todennut 20 vårfåglars ensimmäinen saapumista vuonna Långliden välillä 1951-2011. 60 vuosi muistiinpanoja on tiedettä Mellannorrland ja Ruotsissa. Tässä näemme, miten laulaa kiuru, Töyhtöhyyppä tullut harvinaisempia / myöhemmin ja että sen sijaan, ovat mustarastas ja peippo ensimmäinen Liden keväällä nyt. Arnoldin päiväkirja on toimitettu hallintoneuvostolle ja ruotsalainen Laji Information Centre (SLU Uppsala). Ruotsin maatalousyliopiston (SLU) ovat aloittaneet fenologiprojekt ("Kevään tuloa" eri puolilla maata) kannalta kasviston ja eläimistön. Se käsittää ensin perhonen, Kimalaiset, kanssa, kukinnan, lintu saapuminen, sulaa mm alueella (juoni) asut. Tämä on osa seuraavista muutoksista ilmastossa Ruotsin / maailma.

Titti ja Jörgen on myös useaan otteeseen havaittu sarvi pöllöt ja maa pöllöjä iltahämärässä on infields pohjoispuolella puolella Holmsjön lähtien huhtikuun puolivälissä! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, jonka isä työskenteli Sundsvall F.D. "Bird legenda" 80- ja 90 talet.Nils Lundmark, otti heti ja halusi palauttaa niiden lintujen kiinnostusta. Nisse, joka kuoli 2006, vietti paljon aikaa ylös Holm- ja Liden alueen kartoitus ja rengastus pöllöt ja sietää kaksisataa syöttölaitteet alueemme aikana 80-90 luvulla (pöllöt ja dippers). alle sina 60 vuotta lintutieteilijä laittaa Nisse muodostavat yli 1600 pieni lintujen syöttölaitteiden ja noin 400 pöllöt. Hän rengastettu yli 12.000 lintuja.


lintu
vuosi 2016
Årsvädret Holm oli suotuisa eläimistön (myös flora). Elo-syyskuussa oli normaalia lämpimämpi ja vaikutti selviytymisen kukkulat olivat korkeammat kuin normaalin kesän. Normaalisti selviää sisään Poikasen pentueesta ensimmäisenä vuonna. Nyt selvisi herkin ennen muuttoa otti syksyllä.

.
Allekirjoittaneet varastossa on pesiviä lintuja alueella vuodesta 2000 (klo Storsten Ant ylös Storflon, pohjoiseen Vike) ja Lokåsen vuonna Nordanede (etelään Holm).

Leaderboard varastotilastoissa vuoden viimeisellä 4 vuotta näyttävät ruutu. Ne ovat meidän metsäalueita, ja nämä 16 lintuja muodostaa noin 80 % näistä löytyy Holmin metsissä.

.
.

Jäljempänä liitteessä 13 ihmiset jotka raportoivat havaintonsa Holm vuoden aikana (7 majoitus Sundsvall!!?). Täällä voit nähdä yksityiskohtaisesti, mitä on raportoitu Holm.
Mutta me odota havaintoja aikana 2017. Ota yhteyttä Titti ja mitä pitää tehdä päästäkseen reportteri mitä tapahtuu luonnossa Holm. Autamme sinua eteenpäin.

.
katso liite:
Raportoitu lintujen Holm 2016

.
Talvella "pula lintuja"
, vain 10 % verrattuna kesällä. Katso laatikko vieressä.

Joitakin erityisiä havaintoja aikana 2016 on Golden Eagle pesimäaikana metsässä Pohjois Holmsjön. Titti ja Jörgen i Östbyn on kestrels pesivien linnun pesä maalla useita vuosia. Lisäksi ne ovat nyt keväällä 2017 oli sekä maaperän pöllö ja hornuggla niittyjen klo Holmsjön lähellä kodeistaan.


Haavoittuva / uhanalaisia ​​lintuja, yleinen Holm
Miljödepardementet on, via EU, en S. K. Red List, jota sovelletaan kaikkiin eläimiin- ja växtarterter eurooppalainen luettelo uhanalaisten lajien.
valmistuminen on:

  1. silmälläpidettävä (NT liitteessä)
  2. haavoittuva (VU liitteessä)
  3. uhanalainen
  4. äärimmäisen uhanalainen
  5. sammunut

Useat silmälläpidettävä ja haavoittuva linnut on suhteellisen hyvä selviytyminen alue Holm alue.

Napsautetaan suuremmaksi tai nähdä liitetiedoston PDF-muodossa: Haavoittuva ja lähellä uhanalaisuus Holm

tervehdys
Peter Berglund
"Vanha at Navarn"

Ilmoita lintuhavainnoista meille:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) Olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
Tavoitteena on muodostaa suurempaa verkkoa, joka kehittää kuvan lajeja alueella. Laajemmassa verkko laajenee nisäkkäille, hyönteisten ja kasvien saada kattava kuva tilanteesta pohjoisen taigan elinympäristö. Mutta se on aikeissa antaa teille tietää, jotta voimme laajentaa luontoa Guard.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *