Warskôging! Aros Energy deklaraasjes fierder te keapjen wenten yn Holm

Idag krävs varsamhet och att man kollar upp vilka man har att göra med vid bostadsaffärer i Holm. Trots alla rubriker med Aros Energideklarationer och Johan Stendahls gamlaSkandalhusi höst, så fortsätter företaget att försöka köpa nya bostäder i Holm. Under hösten har de omnämnts med bland annat anbudsfusk till Migrationsverket, felbehandling av egen utländsk personal, myndigheters förelägganden, försummade hyresgäster och misskötta fastigheter.

Så sent som för drygt en vecka sedan ringde Bengt Staaf till bostadsrättsföreningen i “delsettings” vid skolan i Anundgård och ville köpa en ledig 4:in där. Det var den fjärde gången i ordningen som Aros Energideklarationer försökte komma över lägenheten genom olika personer. Tidigare i höst har man försökt köpa den genom Fredrik Wedelstam som var VD under endast en vecka (!) en “Pär Karlsson”, ett alias Johan Stendahl sägs utge sig för att vara. Då brf:en i Holm och förvaltaren Castor misstänkte oegentligheter, inte kunde få raka svar och det ständigt var mystiska omständigheter valde de att inte sälja till dem. Så var det även denna gång och på frågan om det rörde sig om Aros Energideklarationer som var köparen och syftet med lägenhetsköpet, svävades det återigen på svaren.

Like ûndúdlik ferteld dat wie de ein augustus doe't HBU kontakt Bengt Stêf oer in macht stroomûnderbrekking yn harren (Li syn frou en heit-in-Berntsen) eigendom “Pensionärshemmet”. It wie doe in undisclosed persoan dy't koe net wurde neamd wa soe kontakt opnommen wurde mei oer problemen. Aros Energy deklaraasjes hie Bengt Stêf allinne heard fan ek al frege om de hier fan harren eigen pachters. In pear dagen letter offenliggjordes Migraasje Board tadieling besluten foar Aros Energideklarationers asyl accommodation property. In pear wiken letter, Bengt Stêf adjunkt direkteur fan it bedriuw en twa moanne letter, yn oktober, hy wie boppedat in mearderheid eigner fan Aros Energy deklaraasjes (dy't ek eigener “ûnderwizerswente Housing”).

Aros Energy oanjeften en Bengt Stêf nettsjinsteande weromkommende oarders en brieven hawwe net foldien harren ferplichtingen fan itsij de autoriteiten of harren hierders. Tekoartkommings mei swarte skimmel en fentilaasje beskikber, se hawwe net dien wat oer. Noch shoveled en sanded it hjoed by Senioarenwedstriid Thús, dêr't de eigner is wetlik ferplicht om te dwaan. Bengt Stêf is ferljochte oer de problemen en hawwe tasein dat sy sil regele wurde, mar ek al se eigner fan it pân, neat is bard yn 'e winter.

Op de deis foar kryst Eve, lykwols wiene de ynherinte bern famylje i Anundgård ferklearring troch bestjoerslid Michael Sterner dat se moatte bewege út. Företaget har återkommande försökt få ut familjen på olika sätt. I somras betalade de inte strömmen så att de blev strömlösa hemma i två (!) veckor och tvättstugan var avstängd i flera månader. Allt detta trots att företaget inte har rätt att tvinga ut familjen, då de har så kallad besittningsrätt och juridisk rätt att få bo kvar. Till och med Johan Stendahl själv och Pia Karlsson har varit i kontakt med familjen och försökt få ut dem, trots att deinte längre har med fastigheterna att göra”.

Denna gång skyller Aros Energideklarationer på ett föreläggande från Miljökontoret att bl.a. byta ut fönster i familjens bostad och då passar de återigen på försöka tvinga barnfamiljen att flytta ut. Renoveringar som går att göra utan att man flyttar ut.

Ny VD för Aros Energideklarationer”, “Hus får säljförbud”, “Stendahl i rätten
Läs relaterade nyheter i annan media senaste månaden.

.
Lägenheten på Nybyggena valde bostadsrättsföreningen istället att sälja till en småbarnsfamilj som flyttar till Holm i dagarna. Varmt välkomna till Holm!

Lit in reaksje achter

Jo e-mailadres wurdt net publisearre wurde. Ferplichte fjilden binne markearre *