seans níos fearr timpiste mhaireann in buíochas Holm d'oibrithe deonacha!

Léirigh Thomas Åslin CPR ar an teach pharóiste.
Thomas Åslin ó Västbyn Taispeánann athbheochan cardiopulmonary ar an teach pharóiste.

ar siúl an tseachtain deis oiliúna nua do shaorálaithe idir shean agus nua sa chomharsa Neartú tionscadail. Intresset var stort för att kunna hjälpa medmänniskor i en nödsituation och det kom många nya frivilliga Holmbor. Dessa kan om de har möjlighet och är i närheten hjälpa till vid en olycka i Holm. Med tanke på att framkörningstiden för ambulans och räddningtjänst är lång kan det vara helt avgörande. Vid ett t.ex. ett hjärtstopp minskas chanserna att överleva med 10% per minut. Om däremot ett räddningsförsök med hjärtlungräddning och hjärtstartare påbörjas inom 3 min kan chanserna vara fad 70% att överleva.


Hur fungerar det?

När någon ringer 112 och larmoperatören klassar olyckan som en trafikolycka, brand, drunkning eller misstänkt hjärtstopp inom Holmslarmområdeskickas automatiskt ett SMS ut till frivilliga. Dessa kan sedan om de har möjlighet göra en första insats (ingen skyldighet föreligger). Området är 15 km från Holms kyrka, men kan komma att ändras så det blir avlångt eller beroende på var deltagarens mobiltelefon är.

Mangrann uppslutning på Församlingshemmet.Bli Förstärkt medmänniska?
Läs mer och se reportage om Förstärkt medmänniska och anmäl ditt intresse här om du vill bli en Förstärkt medmänniska i Holm.
holmbygden.se/akut

Leave a Reply

Ní bheidh do sheoladh ríomhphoist a fhoilsiú. Réimsí atá marcáilte ag *