Tarrthála alerted anocht i ndiaidh stailceanna lightning iomadúla ar fud Holm agus Liden

Tar éis thoirní a rith díreach ag go raibh stailceanna lightning iomadúla ar fud Holm agus Liden. Tá dhá aláram tháinig faoi deataigh le feiceáil ó na foraoise. Räddningstjänsten undersöker just nu läget vid två inrapporterade larm inkomna vid niotiden i Åsen och Dacketjärn. Samtidigt stiger det upp mycket vattenånga efter regnvädret från den varma marken, som lätt gör att dimma kan förväxlas med rök. Enligt ST har ingen bekräftelse på någon brand gjorts ännu av Räddningstjänsten.

Léigh níos mó:
ST: Larm om skogsbrand vid Vättaberget / Dacketjärn

Se radarbilder nedan från SMHI.
Länk till regn- och blixtkartan hittar du alltid på Holmbygden.se/vader.

Leave a Reply

Ní bheidh do sheoladh ríomhphoist a fhoilsiú. Réimsí atá marcáilte ag *