Anabarrach Coinneamh Thuilm Fiber

Bo Lindroos, Keith Sahlin, Roland Hultman, Lars-Erik Persson, Ulf Wikholm och Stefan Edin på ett extrainsatt styrelsemöte i Gimåfors.

Tha latha eile choinnich Holm Fibres a 'bhòrd aig coinneamh shònraichte. Till medlemmarnas glädje kan det sägas att Länsstyrelsen efter alla byråkratiska förseningar nu äntligen arbetar med Holms Fibers ansökan. Sedan nya regler nu tillkommit i år önskar Länsstyrelsen kompletteringar av uppgifter vilket var anledningen till mötet.

Denna gång samlades bygdens bredbandseldsjälar över en kopp kaffe med vetelängd i Projekthuset vid Gimåfors Bygdegård. Nästa gång är styrelsemötet förlagt till den andra änden av Holmsjön, air a ' “Hultmansrakan”. Arbetet med fiberbredbandet till Holm knyter ihop byarna både bildligt och bokstavligt runt Holmsjön.

Det är ett omfattande ideellt arbete som läggs ner med att läsa paragrafer i ansökningsregler, hitta projektledare, kalkylera budget och driva in medlemsavgifter m.m. Sammantaget är det idag drygt 180 medlemmar i föreningen, både bofasta och stugägare.

Läget idag är att Bynet står för projektering av fiberdragningen, medan anbud finns att tillgå för val operatör och driftansvarig för nätet. Det återstår också att välja byggherre. Allt klubbas dock först efter att Länsstyrelsen och Jordbruksverket slutligen godkänt ansökan och beviljat ekonomiskt stöd. Thathar an dòchas gun aonta a 'goirid an dèidh Holm freumhag ris iarraidh fiosrachaidh, gus am bi an obair prataigeach urrainn dhomh tòiseachadh as t-earrach / an samhradh.

OBS!
– Ma tha thu nach do phàigh chìs bhliadhnail airson 2016 (agus cuid fiù 's 2015), dèanamh sin a 'dol thairis!
Pàigheadh ​​a 'chìs bhliadhnail 100:- gus BG 500-0229, sgrìobhadh seilbh agus ainmean-baistidh.
– Tha thu mar bhall atharrachadh post-d, àireamh fòn no seòladh? Ath-nuadhaich seo.
– Airson an fheadhainn agaibh nach eil fios fhathast na seilbhe Holm Fiber an t-àm airson sin a dhèanamh a-nis, a dh'iarraidh cìs nas saoire fo-sgrìobhadh mus deach an gunna a 'tòiseachadh a' dol. Ionnsaich tuilleadh an seo agus a chlàradh.

Leave a Reply

Seòladh-d cha tèid fhoillseachadh. Feum air achaidhean a tha air an comharrachadh *