Aʻo! Aros Energy declarations hoʻomau e kuai home ma Holm

Idag krävs varsamhet och att man kollar upp vilka man har att göra med vid bostadsaffärer i Holm. Trots alla rubriker med Aros Energideklarationer och Johan Stendahls gamlaSkandalhusi höst, så fortsätter företaget att försöka köpa nya bostäder i Holm. Under hösten har de omnämnts med bland annat anbudsfusk till Migrationsverket, felbehandling av egen utländsk personal, myndigheters förelägganden, försummade hyresgäster och misskötta fastigheter.

Så sent som för drygt en vecka sedan ringde Bengt Staaf till bostadsrättsföreningen i “noho” vid skolan i Anundgård och ville köpa en ledig 4:he där. Det var den fjärde gången i ordningen som Aros Energideklarationer försökte komma över lägenheten genom olika personer. Tidigare i höst har man försökt köpa den genom Fredrik Wedelstam som var VD under endast en vecka (!) a me ka “Pär Karlsson”, ett alias Johan Stendahl sägs utge sig för att vara. Då brf:en i Holm och förvaltaren Castor misstänkte oegentligheter, inte kunde få raka svar och det ständigt var mystiska omständigheter valde de att inte sälja till dem. Så var det även denna gång och på frågan om det rörde sig om Aros Energideklarationer som var köparen och syftet med lägenhetsköpet, svävades det återigen på svaren.

Like unclear hai aku ka mea, ua i ka hope o Augate ka wā HBU ua hoʻomaopopo Bengt Staaf e pili ana i ka mana outage i loko o lākou (ka wahine a Li ka a me ka makua-ma-Bernts) waiwai “Pensionärshemmet”. Ua i laila, he undisclosed kanaka i hiki ole ke kapa i makemake e ua hoʻomaopopo no ka pilikia a. ka mea, ua Bengt Staaf wale lohe Aros Energy declarations o hiki nae ia noi no ka apana o ko lakou mau hoaaina. A mau lā ma hope offenliggjordes Neʻekau Board e auaaeaiea hoʻoholo no Aros Energideklarationers puʻuhonua, noho waiwai. A mau pule ma hope, Bengt Staaf hope luna hoʻokele o ka ahakanaka, a mau mahina ma hope, ma October, oia ua ma ka hou o ka hapanui mea nāna o Aros Energy declarations (i kekahi nona “ke kumu o Ei?”).

Aros Energideklarationer och Bengt Staaf har trots återkommande förelägganden och skrivelser inte fullgjort sina åtaganden varken gentemot myndigheter eller sina egna hyresgäster. Brister med svartmögel och ventilation som finns har de inte gjort någonting åt. Inte heller skottas och sandas det idag vid Pensionärhemmet, vilket ägare enligt lag är skyldig att göra. Bengt Staaf är upplyst om problemen och har lovat att de skall ordnas, men trots att de äger fastigheten har ingenting hänt på hela vintern.

På dagen före julafton fick däremot den inneboende barnfamiljen i Anundgård besked av styrelseledamoten Michael Sterner om att de måste flytta ut. Företaget har återkommande försökt få ut familjen på olika sätt. I somras betalade de inte strömmen så att de blev strömlösa hemma i två (!) veckor och tvättstugan var avstängd i flera månader. Allt detta trots att företaget inte har rätt att tvinga ut familjen, då de har så kallad besittningsrätt och juridisk rätt att få bo kvar. Till och med Johan Stendahl själv och Pia Karlsson har varit i kontakt med familjen och försökt få ut dem, trots att deinte längre har med fastigheterna att göra”.

Denna gång skyller Aros Energideklarationer på ett föreläggande från Miljökontoret att bl.a. byta ut fönster i familjens bostad och då passar de återigen på försöka tvinga barnfamiljen att flytta ut. Renoveringar som går att göra utan att man flyttar ut.

Ny VD för Aros Energideklarationer”, “Hus får säljförbud”, “Stendahl i rätten
Läs relaterade nyheter i annan media senaste månaden.

.
Lägenheten på Nybyggena valde bostadsrättsföreningen istället att sälja till en småbarnsfamilj som flyttar till Holm i dagarna. Varmt välkomna till Holm!

Haʻalele i ka Reply

Kāu leka uila wahi e ole e paʻiʻia. Koi 'ia mahinaʻai i wae *