Ka mua puʻuhonua, imi e nä Temepela hale mamua noi hoopunipuni

Asylsökande har flyttat in i skandalhusen.Ikväll kom de första nyanlända asylsökandena till Holm och de så kallade “Skandalhusen”. Efter år av otaliga anbud med uppenbara fusk och ägarbyten mellan bekanta till den tidigare konkursade ägaren Johan Stendahl som hela tiden misstänkts ligga bakom, tycks man nu ha fått skriva avtal med Migrationsverket.

Ikväll på söndagsaftonen kom alltså de första asylsökandena och flyttade in. Ingen information har förmedlats i bygden av varken Migrationsverket eller ägaren Håkan Larsson Bilkonsultsom nu bytt företagsnamn till Öre Fastigheter AB.

Läs mer om fusken och tveksamheterna bakom:
28/11 Håkan Larsson/”Öre Fastigheter”: Wahahee palapala i ka Neʻekau Papa, indented F-auhau a me ka hou hoa a pau inoa

 

 

Haʻalele i ka Reply

Kāu leka uila wahi e ole e paʻiʻia. Koi 'ia mahinaʻai i wae *