Hoʻopakele o Tilly i keia po ma hope lehulehu uila e pepehi iho at a puni Holm, a Liden

Ma hope pono o ka thunderstorm i maalo ae e loaʻa i Ua lehulehu uila e pepehi iho at a puni Holm, a Liden. Elua pū waikaua Ua hiki mai e pili ana i ka uahi ike, mai ka ululaau. Räddningstjänsten undersöker just nu läget vid två inrapporterade larm inkomna vid niotiden i Åsen och Dacketjärn. Samtidigt stiger det upp mycket vattenånga efter regnvädret från den varma marken, som lätt gör att dimma kan förväxlas med rök. Enligt ST har ingen bekräftelse på någon brand gjorts ännu av Räddningstjänsten.

E heluhelu hou:
ST: Larm om skogsbrand vid Vättaberget / Dacketjärn

Se radarbilder nedan från SMHI.
Länk till regn- och blixtkartan hittar du alltid på Holmbygden.se/vader.

Haʻalele i ka Reply

Kāu leka uila wahi e ole e paʻiʻia. Koi 'ia mahinaʻai i wae *