Tshiab sij hawm yuav tsum tau siv tam tus neeg nyob ze 7/12!

obs! Meddela deltagande till thomas.aslin@sundsvall.se
(om du inte redan gjort det via HBU)

Ta chansen på måndag kl. 18 (plats meddelas senare) att gå utbildning för att bli en så kallad Förstärk medmänniska. Efter utbildningen kan du vid en eventuell olycka i Holm få ett SMS direkt från SOS-operatören. Du har inga särskilda skyldigheter eller rättigheter i och med detta, men om du har möjlighet att och hjälpa till! Vilket kan faktiskt kan betyda skillnaden för om din närstående, granne eller någon annan människa i närheten överlever!

Sedan starten av projektet 2013 har det varit 11 larm i Holm och på nästintill samtliga har det kommit frivilliga före ambulans och räddningstjänst. Dock skulle vi behöva bli fler i Holmbygden och gärna med lite spridning runtom Holmsjön. I dagsläget finns t.ex. ingen på södra sidan av Holmsjön eller i Vike, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström och Hällingen. Vet du någon annan du tror kan vara intresserad och lämplig. Tipsa dem!

Txoj kev kawm yog ib lub koom haum los ntawm Medelpads Cawm Association thiab yog dawb xwb. Holm är tillsammans med några andra orter i Medelpad ensam i Sverige om att kunna larmas direkt på detta sätt vid olika olyckor.

kev kawm muaj xws li:

  • Hom
  • Pov rau hauv lub tsheb sib tsoo
  • poob deg tshwm sim
  • Lub plawv- & Pa tau rov nrog AED

Feem ntau qhov nyuaj kev ua ib qho tseem ceeb – huvudsaken de sker snabbt. Qhov no ua rau cov system thiaj li tseem ceeb txoj cai Holm p.g.a. uas nyob rau hauv cov kev huam yuaj feem ntau yog hais txog. 20-60 feeb los ntawm qhov ze tsheb thauj neeg mob thiab cawm cov kev pab cuam.

VISSTE DU ATT HOLM HAR EN EGEN HJÄRTSTARTARE!?
Läs mer och se reportage om Förstärkt medmänniska på holmbygden.se/akut (hittas lätt vialängst upp på startsidan).

Kontakt vid frågor:
Medelpads Cawm Association
Thomas Åslin, Brandinspektör/Inre Befäl
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Läs mer om projektet (fr. 2012), KLICKA HÄR.

Människor i landsbygden nås inte av samma nivå för skydd mot olyckor som människor i tätort. Kommunens medborgare ska ha ”likvärdigt skydd” mot olyckor och detta projekt har för avsikt att bättre nå denna målsättning.

1.1 Bakgrund
Landsbygden har ett sämre skydd mot olyckor än tätorter då hel- och beredskapsstyrkor baseras i områden med högre befolkningstäthet. Tsis muaj ntau kev tiv thaiv thiab enabling civil haiv neeg lub peev xwm los thawj thawj koom ruam thiaj tsis mus txog qhov chaw ntawm lub Act rau lub Tiv Thaiv ntawm Xwm txheej.

Objectives
Zoo tiv thaiv tawm tsam xwm txheej nyob rau hauv lub countryside ntawm cov nyiaj them yug rau tus neeg.

1.2 Projektmål

  1. Tsim ib lub tswvyim rau kev tiv thaiv tiv thaiv xwm txheej nyob rau hauv uas nyob deb nroog. Lub tswvyim rests paub lub feem ntau embarrassing xwm txheej nyob rau hauv uas nyob deb nroog thiab ntsuas (tswv yim, ntaub ntawv, saib xyuas thiab lwm yam) los txo thiab tswj cov. Tam sim no tswvyim tswv yim rau kev tswj MRF los ntawm Lub kaum hli ntuj 2012.
  2. Searching raws li kev kawm ntawv thiab cov ntaub ntawv yuav tsum ua systematically, thiab los ntawm cov nrhiav cov neeg uas xav kom muaj lub zos "kev ruaj ntseg cov neeg" (xav txog lub npe rau cov neeg no). Tus xov tooj yog nyob rau hauv lub paj thiab qhov luaj li cas ntawm lub zej zog
  3. Thaum lub sij hawm Lub kaum hli ntuj-hlis ntuj nqeg 2012, siv pilots rau lub tswvyim ntawm yam tsawg kawg nkaus 3-5 cov zej zog nyob rau hauv cheeb tsam nroog nyob rau hauv uas nyob deb nroog.
  4. Lub ib hlis ntuj-Lub ob hlis ntuj 2013, soj ntsuam ntawm peb tes num thiab nws muaj peev xwm los tsim ua hauj lwm rau hauv ib lub kav ntev txheej txheem ntawm lub MRF thiab cov FIP los ntawm kiag neeg ua hauj lwm muaj peev xwm ua kom tiav kev tiv thaiv tiv thaiv xwm txheej. Cov kev ntsuam xyuas yuav tsum tau muaj xws li cov tau SMS alarms los yog cov zoo li uas yuav tau xa mus rau lub "kev ruaj ntseg cov neeg" raws li zoo raws li lub sij hawm los qhia nyob rau ob peb qhov chaw tom qab tau pom zoo raws li qhov uas yuav tsum tau kev (e.g. 30 Kuv pab mus rau lub zos hluav taws kub pab). Lub chaw ua hauj lwm yog tso ua ke nyob rau hauv daim ntawv qhia thiab hais rau cov kev tswj pab neeg MRF kawg Lub ob hlis ntuj 2013.

Sau ntawv cia Ncua

Koj email chaw nyob yuav tsis tsum luam tawm. Yuav tsum tau teb cov cim *