AVÈTISMAN! Aros Enèji deklarasyon kontinye achte kay ki nan Holm

Jodi a swen ki nesesè yo ak yo gade jiska sa li te fè ak biznis la ipotèk nan Holm. Malgre tout tit yo ak Aros Enèji deklarasyon ak Johan Stendahls fin vye granmoun “Skandalhus” nan otòn, kòm konpayi a ap kontinye pou yo eseye achte nouvo kay nan Holm. Nan sezon otòn la, yo te mansyone, ki gen ladan fwod nan sansib bay Konsèy Administrasyon an Migrasyon, Néglijans médikal pwòp anplwaye etranje, otorite lòd, lokatè neglije ak mismanaged pwopriyete.

Kòm resamman ke jis plis pase yon semèn de sa yo rele Bengt Staaf konpoze an kondominyòm “koloni” nan lekòl Anundgård e yo te vle achte yon vid 4:yon gen. Det var den fjärde gången i ordningen som Aros Energideklarationer försökte komma över lägenheten genom olika personer. Tidigare i höst har man försökt köpa den genom Fredrik Wedelstam som var VD under endast en vecka (!) ak “Pär Karlsson”, ett alias Johan Stendahl sägs utge sig för att vara. Då brf:en i Holm och förvaltaren Castor misstänkte oegentligheter, inte kunde få raka svar och det ständigt var mystiska omständigheter valde de att inte sälja till dem. Så var det även denna gång och på frågan om det rörde sig om Aros Energideklarationer som var köparen och syftet med lägenhetsköpet, svävades det återigen på svaren.

Lika oklara besked var det i slutet av augusti när HBU kontaktade Bengt Staaf angående ett strömavbrott i deras (frun Lis och svärfar Bernts) fastighet “Pensionärshemmet”. Det var då en hemlig person som inte kunde namnges som skulle kontaktas angående problemen. Aros Energideklarationer hade Bengt Staaf bara hört talas om trots att företaget begärde in hyran för deras egna hyresgäster. Några dagar senare offenliggjordes Migrationsverkets tilldelningsbeslut för Aros Energideklarationers asylboende i fastigheten. Några veckor senare var Bengt Staaf styrelsesuppleant i företaget och två månader senare i oktober blev han därtill majoritetsägare av Aros Energideklarationer (som även äger “pwofesè a Lojman”).

Aros Energideklarationer och Bengt Staaf har trots återkommande förelägganden och skrivelser inte fullgjort sina åtaganden varken gentemot myndigheter eller sina egna hyresgäster. Brister med svartmögel och ventilation som finns har de inte gjort någonting åt. Inte heller skottas och sandas det idag vid Pensionärhemmet, vilket ägare enligt lag är skyldig att göra. Bengt Staaf är upplyst om problemen och har lovat att de skall ordnas, men trots att de äger fastigheten har ingenting hänt på hela vintern.

På dagen före julafton fick däremot den inneboende barnfamiljen i Anundgård besked av styrelseledamoten Michael Sterner om att de måste flytta ut. Företaget har återkommande försökt få ut familjen på olika sätt. I somras betalade de inte strömmen så att de blev strömlösa hemma i två (!) veckor och tvättstugan var avstängd i flera månader. Allt detta trots att företaget inte har rätt att tvinga ut familjen, då de har så kallad besittningsrätt och juridisk rätt att få bo kvar. Till och med Johan Stendahl själv och Pia Karlsson har varit i kontakt med familjen och försökt få ut dem, trots att deinte längre har med fastigheterna att göra”.

Denna gång skyller Aros Energideklarationer på ett föreläggande från Miljökontoret att bl.a. ranplase fenèt nan kay la fanmi ak Lè sa a, adapte yon lòt fwa ankò eseye fòse fanmi ki gen timoun pou avanse pou soti. Renovasyon ka fè san yo pa k ap deplase soti.

“Nouvo CEO pou Aros Enèji deklarasyon”, “House vin yon entèdiksyon lavant”, “Stendahl nan tribinal”
Li nouvèl ki gen rapò nan lòt medya mwa pase a.

.
Apatman an bati nouvo nan asosyasyon nan lojman te chwazi olye pou nan vann nan yon fanmi ki gen timoun k ap deplase nan Holm nan jou. Byenveni nan Holm!

Leave a Reply

Adrès imèl ou pa pral dwe pibliye. Jaden obligatwa yo make *