Saiki tangi Holm Nature!

Saiki, ing manuk migran bali, lagi 10 kaping luwih saka kita wis sak mangsa ing tanah kita. Kawitan munggah punika blackbird saiki. Iku Titti lan Jörgen Olsson, Östbyn, kacarita sing pisanan; 12/3. Mengko minggu sing uga chaffinch mbuktekaken mau. Ana sambungan pangan manuk ing wilayah sing nemu ing vårbesöken pisanan. Punika ing Navarn (300 MOEH) iku ora nganti 19/3 sadurunge blackbird pisanan teka.

Siji lan setengah taun kepungkur aku digawe bandhing kanggo Manuk lan kéwan ing homepage Holm Bygdens (Uga ing majalah Muter). Titti Olsson, Östbyn, lan Arnold Johansson, Långliden, padha sing nuduhake lan kapentingan.

Arnold (82) wis forester lan biologi hobi, akomodasi ing panggonan sing padha, wiwit cilik. Aku dibukak wong ing April 2016 lan nyilihake diary alam kang. Sampun nyatet 20 vårfåglars tanggal rawuh pisanan ing Långliden antarane 1951-2011. 60 cathetan taun bakal ilmu Mellannorrland lan Swedia. Kene kita bisa ndeleng carane lark singing, Lapwings dadi rarer / mengko lan sing, tinimbang, sing blackbird lan chaffinch pisanan ing Liden sak spring saiki. diary Arnold kang wis diajukake kanggo Papan Administrasi Swedia Center Informasi Spesies (SLU ing Uppsala). Agricultural University Swedish (SLU) wis diwiwiti fenologiprojekt kita ("Rawuh saka spring" ing macem-macem bagéan saka negara) ing syarat-syarat flora lan fauna. Melu-melu kupu kapisan, tawon gedhe, karo, ngembang, rawuh manuk, mm thaw ing wilayah (plot) manggon. Iki bagéan saka owah-owahan ing ngisor iki ing iklim ing Swedia / World.

Titti lan Jorgen wis uga ing sawetara kesempatan diamati owls sungu lan owls bumi ing dusk ing infields ing sisih lor Holmsjön wiwit agêng April! Christin "Titti" Olsson, Östbyn, rama kang makarya karo Sundsvall F.D.. "Manuk legenda" in 80- lan 90 talet.Nils Lundmark, tak in tengen adoh lan wanted kanggo maneh netepake kapentingan manuk sing. Nisse, sing tilar donya 2006, ngginakaken kathah wektu ing Holm- lan Liden area persediaan lan muni owls lan sijine munggah rong atus feeders ing wilayah kita sak abad 80-90 (owls lan dippers). ing sina 60 taun minangka ornithologist sijine Nisse munggah liwat 1600 feeders manuk cilik lan bab 400 owls. Panjenenganipun ringed liwat 12.000 manuk.


manuk
taun 2016
Årsvädret ing Holm ana sarujuk kanggo fauna (uga flora). Agustus lan September iki rodok anget saka normal lan nyumbang kanggo kaslametané bukit padha luwih saka sak panas normal. biasane tahan ing Cah ayu saka rereged ing taun pisanan. Saiki, slamet paling sensitif sadurunge pamindhahan njupuk liwat ing Autumn.

.
undersigned duwe persediaan saka manuk breeding ing wilayah wiwit 2000 (ing Storsten Ant munggah ing Storflon, lor Vīķe) lan Lokåsen ing Nordanede (kidul Holm).

Leaderboard ing inventories ing pungkasan 4 taun katon kaya kothak ing jejere. Padha saka alas kita, lan iki 16 manuk ngebentuk bab 80 % sing ditemokaké ing alas Holm kang.

.
.

paviliun ing ngisor iki 13 wong sing dilapurake temonan ing Holm sak taun (7 accommodation in Sundsvall!!?). Kene sampeyan bisa ndeleng ing rinci apa kacarita ing Holm.
Nanging kita ngenteni sightings sak 2017. Hubungi Titti lan apa apa dadi reporter apa mengkono ing alam ing Holm. We mbantu luwih.

.
ndeleng Lampiran:
manuk kacarita ing Holm 2016

.
Ing mangsa, ing "butuh manuk"
, mung 10 % dibandhingake panas. Ndeleng kothak ing jejere.

Sawetara pengamatan khusus sak 2016 punika Golden Eagle mangsa nyarang ing alas lor Holmsjön. Titti lan Jörgen i Östbyn duwe kestrels nyarang ing manuk ing tanah kanggo sawetara taun. Kajaba iku, lagi saiki ing spring 2017 wis loro manuk lemah lan hornuggla Meadows ing Holmsjön near omah-omahé.


Rentan / manuk kaancam, umum ing Holm
Miljödepardementet duwe, liwat EU, en S. K. Dhaftar Red sing ditrapake kanggo kabeh kewan- lan växtarterter dhaftar Eropah spesies kaancam bakal punah,.
lulusan punika:

  1. near kaancam bakal punah, (NT ing Annex ing)
  2. ngrugekke (VU ing Annex ing)
  3. kaancam
  4. kritis
  5. punah

Sawetara near kaancam bakal punah, lan ngrugekke manuk duwe wilayah kaslametané relatif apik ing wilayah Holm.

Diklik kanggo enlarge utawa ndeleng lampiran kanggo format PDF: Rentan lan near punah ing Holm

Greetings
Peter Berglund
"Ing lawas ing Navarn"

Laporan sightings manuk kanggo kita:
Peter Berglund 070-5880994 peter.berglund50@gmail.com
Titti (Christin) Olsson 070-6300617 hristin.olsson@skola.sundsvall.se
Ing goal punika kanggo mbentuk jaringan ingkang langkung ageng sing develops gambar saka spesies sing ditemokaké ing wilayah. Miturut extension, jaringan bakal lengkap kanggo mamalia, serangga lan tetanduran kanggo njaluk Gambar lengkap saka kahanan ing habitat taiga lor. Nanging bab kanggo menehi ngerti supaya kita bisa ngluwihi Guard alam.