Telekomunikasi Station Anundgård glethakaken mudhun – Nggolek maneh ing abad musna dening

Anund Langkawi exchange telephone ana

Telekomunikasi Station Anundgård saiki wis "paling sadurunge tanggal". Minangka bagéan saka phasing metu jaringan tembaga antarane negara wis saiki Telia mutusaké kanggo njupuk Station jam operasi sawise 100 taun ing layanan aktif. closure mengaruhi kabeh pelanggan sing duwe langgananku ngarep telephony liwat Jack telephone, apa Telia utawa operator liyane.

taun 2012 diumumake yen Telia ngatur sijine mudhun stasiun telephone ing Loviken. Saiki iku stasiun telekomunikasi i Anundgård kang banjur wis katon sawijining paling. Minangka opsi liyane kanggo komunikasi saka liwat jaringan tembaga lawas wis dijupuk saka liyane lan liyane supaya tetep Telia Group kanggo sawetara taun saiki ing proses dismantling kabeh ijol-ijolan telpon lawas sing ora maneh dianggep duwe bathi. Anundgård Stasiun bakal ditutup kanggo apik 2018-04-03.

opsi anyar, kalebu Serat Holm
Kanggo sing sing saiki duwe telpon ngarep liwat jaringan tembaga sing sampeyan pengin supaya ana macem-macem opsi. Yen sampeyan arep kanggo njaluk serat diinstal liwat "Holm Serat" (Cathetan! Report kene!) supaya sampeyan bisa nggunakake metu saka operator sembarang kanggo milih Servanet (sing bakal mbangun jaringan serat bebarengan karo Holm Serat. Telia ora kanggo milih panyedhiya ServaNet).

Alternatif kanggo gadhah ngarep telephony liwat serat, karo “ngarep telephony liwat jaringan seluler”. Sawijining situs web, Telia tangan informasi umum karo pitakonan lan jawaban referensi penutupan ("Networks Future") lan tawaran dhewe yen arep nginep (utawa mlebu) Telia.

digunakake, Telekområdgivarna layanan customer operator-Neutral sing bisa bantuan kanggo Ngurutake iku metu lan apa kudu nimbang sadurunge tuku langgananku.

 

Anund Farm exchange telephone pisanan ana ing bangunan iki, kang kanggo sawetara taun uga manggon bisnis.

Ing sajarah ijol-ijolan telephone i Anundgård
pisanan exchange telephone manual i Anundgård dibangun ing 1910s pungkasan. Stasiun iki banjur 50m ing sisih wétan saka exchange telephone dina (dumunung 700m wetan pasamuwan). Stationsbeteckningen ing wektu iki "Östbyn", Uga tetep stasiun kurang i Anundgård. Ing "manual shift" iki kasedhiya dening umumé tekone Holm dhewe, Maria "Maja" Hjerpe (ditakdirake Viklund, 1912).

sak 1920 Nalika telephony Holm ana ing sawijining tasih bayi, iku, iku rama angkate Maja kang Pelle Haglund sing nindakake ngalih, nanging lawas wis 13 taun, iku Maia sing wis kanggo njupuk liwat mlaku. Dheweke njupuk care saka owah-owahan pindah manual ing Holm nganti stasiun pisanan otomatis lan piranti telpon liyane modern karo cepet njupuk liwat tugas Holm, ing tengah 60.

Ilustrasi stasiun exchange 40 pelanggan st kapandeng ing wektu iki. Identik Langkawi, Anund pindah pisanan nyawang.

Sadurunge automation makarya iku supaya nalika wanted kanggo nelpon ngendi wae sira miwiti cranking telpon lan angkat peralatan kanggo telpon. Wiwit mangsuli Maja "Anundgård" ing mburi liyane lan banjur padha takon kasambung ing. Apa dadi sing uga bisa kelakon kanggo krungu gosip occasional ing desa liwat proyek iki.

Digambarke t.v. katon siji saka kontrak Employment Maja liwat taun, "Contract gegayutan manajemen stasiun exchange karo piranti telpon kanggo masyarakat lan Telegrams ekspedisi" saka 1935. Ana, antarane liyane sing stasiun bakal mbukak söckendagar (weekdays) ing 8-20. Njaba jam-jam sing wis kanggo katon kanggo cara liya komunikasi yen wanted kanggo njaluk ditahan saka wong. Minggu, stasiun ditutup kanggo layanan esuk ing 10-13 lan kanggo ana nedha bengi ing 16-18. Salajengipun, ing gambar ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng sing bayaran kanggo karya minangka direktur ing stasiun telekomunikasi ana 40 SEK / taun lan langgananku. Lan miturut "telephone" minangka nomer pelanggan ing 1935 minangka 15 st, kang bakal dadi gaji saben wulan saka langka 50 kr.

 

(Klik ing gambar kanggo enlarge)

 

 

Kanggo wong sing ora duwe telpon seluler ing ngarep supaya lunga uga ngunjungi kantor ngoper yen wanted kanggo telpon. Ing cara metu sampeyan wis mbayar kanthi ninggalake 15 Penny ing gun ireng katon ing gambar ngisor iki. Gambar padha uga katon buku ing stasiun Swedia kang cathetan tanggal taun 1919. ing kaca 120 kita temokake "Östbyn".

 

Maja urip ing urip kantor telpon pisanan. Ing pungkasan abad 40th dibangun anyar manual switchboard 100m wetan. Dina iki dheweke putri sing urip ing stasiun telekomunikasi paling tuwa, nalika putra urip ing liya-paling tuwa.

Anund Langkawi tengah ngoper liya. Konco jendhela sisih tengen ana pindah manual, kamar kiwa iku, sampeyan bisa nelpon yen wis telpon dhewe ing ngarep

Ing agêng-60s padha dibangun exchange telephone otomatis pisanan Holm kang (Bangunan ora ono), wektu iki ing antarane loro kasebat. Ing awal 80 kang dibangun ing stasiun telekomunikasi digunakake nganti dina iki. Ing agêng / pungkasan 90, dawa sadurunge YouTube, Facebook lan Google weruh cahya, iku liwat stasiun telephone minangka akeh Holmbor wis kontak kapisan karo Internet.

Paling asring kagungan komputer desktop sing dibangun "56 kbits-modem" kang siji iki disambungake menyang Jack telpon. Lan sih-rahmat sing wis banjur ngangkat munggah telpon nalika lungguh lan nunggu limang menit kanggo kaca Web bisa dimuat munggah! Mungkin liwati e-mail dhisik Anund Farm tengah ngoper Panjenengan?

Sayange kanggo residents Holm, supaya tau tak stasiun kanggo nganyari karo akeh luwih cepet teknologi ADSL Dibukak ing awal 00 kang, nalika ora Telia utawa operator liyane dianggep bermanfaat. Autumn 2005 ana nggeret saka geser kanggo Anundgård sekolah lan banjur padha uga takon Anundgårdsbor yen padha kasengsem ing gabung, kang kira-kira 15 rumah tangga iya. Pinten taun salajengipun, malah teknologi 3G seluler, kang temenan sing paling wong nilar sambungan sing lawas nelpon-munggah Internet liwat Jack telpon.

sawise saklawasé 40 taun saka layanan bakal Anund Farm stasiun telephone pungkasan ingkang dipunnonaktifaken

Iku bakal dina dadi akeh taun wiwit sapa pungkasan surfed karo "56 kbits modem" liwat Jack telephone, déné ing kahanan saiki isih watara 40 pelanggan nggunakake jack telpon kanggo ngarep telephony dening stasiun Anundgård.

 

 

pranala web
pancasan ing Desember 2016: sepindah diwenehake kanggo serat kanggo Holm! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2016/12/15/beslut-fiber-till-holm/

Economic Association Serat Holm. Daftar neng kene!
www.holmbygden.se/foreningar/holm-fiber/

Waca liyane babagan penutupan / "jaringan mangsa". Telia.se
www.telia.se/framtidensnat

4G-master nganti Holmbygden! Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2015/03/23/4g-till-holmbygden

Owah-owahan ing telekomunikasi- lan jaringan broadband, Post & Agensi Telecom
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandringar-i-tele–lan-bredbandsnaten

Telia mbusak tetep telephony ing Loviken 2012, Holmbygden.se
www.holmbygden.se/2012/12/05/telia-tar-bort-fast-telefoni/

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *