Northern Lights

Situs iki ing pembangunan

Holm ing 62 latitude ngendi ana kemungkinan apik kanggo ndeleng lampu lor mangsa cetha karo kegiatan banget geomagnetic ing atmossfären. Ngisor otomatis dianyari pengamatan lan cuaca supaya weruh lampu lor. Elinga yen kaping nyatakake ing kene UT. Swedia wektu iki + 1h mangsa lan + 2 jam ing mangsa panas.

Apa Northern Lights?
Northern Lights, borealis aurora, gumantung ing Solar Dynamics Observatory Mission energi elektromagnetik sing di buwang saka srengenge lan cocog lapangan bumi Magnetik. Mangkono energi dipunuwalaken lan mbentuk sumorot ayu. Pengin sinau liyane babagan Northern Lights punika film cilik bab kabèh proses kene, dokumen Norwegian kene utawa liyane training short film US kene.

Cloudiness
lampu lor mbutuhake langit cuaca kanggo visibilitas apik. Waca nyedhaki ing ramalan kanggo Holm utawa Sundsvall. gambar satelit khusus saka mendhung saiki liwat Swedia bisa kene.

Magneto Gram Sundsvall (källa) kegiatan: Status

TRANSCRIPT.
Magneto Gram Sundsvall. standar gedhe ing lapangan Magnetik menehi munggah kanggo lampu liyane lor. Bz (ijo) bakal ngisor baris (minusladdat) kanggo Northern Lights kanggo katon. sumber.
Hur läses tabellen? Se Fler transkripsi kene.

Forecast for Northern Lights ing 30 kula (källa / källa)

Model ngétung energi saka aurora oval ing 30 min adhedhasar data saka ACE-satelliten. ing angka <20 GW = sethitik / ora lampu lor, 20-50 GW = kesempatan kanggo ndeleng cedhak Northern Lights, >50 = Great kasempatan kanggo ndeleng karo akèh kegiatan lan gerakan ing langit. >100 GW = Northern Lights bisa katon atusan mil adoh. model nuduhake ora mung kakiyatan saka oval aurora, nanging uga ing ngendi sampeyan bisa ndeleng lampu polar sapunika. Ing baris abang nuduhake endi sampeyan bisa ndeleng lampu kutub kurang ing cakrawala. The Northern Lights bisa katon alltås lor baris abang. kemungkinan wis diarani dening ukuran werna.

Forecast for lampu lor liwat telung dina sabanjuré (källa)

3-jam forecast for indeks K lintang dhuwur
Garis-rata menehi ramalan kanggo lampu lor days närsmsta. “Kp-indeks” nuduhake kegiatan geomagnetic. 1-3= Magnetik kolom Calm, 4-5= Active Magnetik, 6-8= badai, 9= Badai Heavy. Saka indeks Kp 3 ana kasempatan sing lampu lor bisa katon saka Holm lan Sundsvall (källa).
Info liyane babagan Kp-Index kene.

Kira-kira kasempatan saka auroras dina (källa 1, källa 2, källa 3)

Cuaca saka Institut geomagnetic Alaska, TV Norwegian lan SpaceWeatherLive.com.

Saka ngendi lampu lor bisa katon.
North baris kesempatan kanggo ndeleng lampu lor.

kegiatan sadurungé ing dina pungkasan lan ramalan 4h maju (källa)

nuduhake Field diamati data, nalika baris kuning nggambaraké forecast data.

kegiatan sadurungé ing minggu kepungkur
K-indeks Tromso minggu kepungkur.

 

 

 

 

.
Waca liyane nyata-wektu ngukur saka data papan weather Spaceweatherlive.com, NOAA / Space Weather Prediksi Center kene lan kene, utawa langsung saka ACE-satelliten.

Web-cam liwat langit kutub
kamera Web 360 derajat antarane langit ing Tromsø, Norway, kang ing latitude dhuwur lor Swedia karo Northern Lights bisa asring katon.

Paling Anyar ing weather papan saka Spaceweatherlive.com

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *