migrācijas pārvalde: Nav patvēruma izmitināšanu Holm


Aros Enerģijas deklarācijas būs sagatavot Migrācijas pārvalde vizīti Holm rudenim 2013.

Gandrīz pirms gada, tas bija pilnībā darboties Holm. Tjugiotalet ārvalstu strādnieki strādāja pēdējās poļu iekārtas uz migrācijas valdes pārbaudi.

Nebūs patvēruma naktsmītnes pazīstami Aros Energy deklarācijām Es Holm, Tobo (Uppsala) un daudzie citās vietās. Migrācijas padome noraidīja dienās savu pieprasījumu patvēruma apmešanās jaunu piešķiršanas lēmumu par pagaidu patvēruma naktsmītņu. Neskaidrības ekonomikā un īpašumtiesību struktūra aiz uzņēmumā ir daži no iemesliem,.

Ekskursijas ir daudz ap bēdīgi Aros Energy deklarāciju ar saitēm uz notiesāto Johan Stendahl sākotnēji nopirka “skolotāja Housing” un “Pensionärshemmet” par apmēram pirms desmit gadiem. I år listades han i Veckans Affärer som en av Sveriges största skattesmitare med en skatteskuld på hela 281 miljons.

De så kallade “Skandalhusen” i Anundgård har det senaste decenniet genomgått flertalet ägarbyten med ständigt nya företagsnamn på papperet. Det senaste i raden av ägare var Aros Energideklarationer som till en början såg rent ut. Företaget lyckades för snart ett år sedan få ett godkännande av Migrationsverket i deras tilldelningbeslut för att öppna ett asylboende i Holm.

Det skulle snart efter godkännandet visa sig att Aros Energideklarationer var ett företag som strax innan ansökan till Migrationsverket hade bytt ägare. Den ena delägaren till företaget visade sig vara Johan Stendahls advokat Michael Sterner. Den andre delägaren var Marcus Hambergs Fagerhyltan. Fagerhyltan var det företag som köpte bostäderna i Holm närmst efter Johan Stendahl år 2011. Marcus Hamberg förnekade till en början all inblandning i Aros Energideklarationer, men avslöjades sedan av Uppdrag Granskning.

Därefter följde den ena skandalen efter den andra med avstängd el för en barnfamilj i deras bostäder, kvarlämnade utländska arbetare i Holm, obetalda räkningar, mögelskador, vräkning av hyresgäster, utebliven snöskottning och gräsklippning, tvister med Arbetsmiljöverket, Byggnads, Miljökontoret, migrācijas pārvalde, Räddningstjänsten, M.w..

SVT stāsta par Aros Energideklarationers pārkāpumiem.
SVT har skildrat Aros Energideklarationers misskötsel i Holm.

Nytt beslut av Migrationsverket
Efter allt som framkommit om Aros Energideklarationer och dess ägarstruktur har nu Migrationsverket tagit ett nytt tilldelningsbeslut för upphandlingen av tillfälliga asylboenden. Beslutet fastställer att Aros Energideklarationer inte längre är kvalificerade att driva asylboenden med följande motivering:
Aros energosertificēšanā AB, Anbudslämnaren uppfyller inte kravet enligt punkten 3.2 Ekonomisk ställning i förfrågningsunderlagetröd i Creditsafe och riskklass 1 i UC. För närvarande finns 22 ansökningar om betalningsföreläggande vid Kronofogdemyndigheten. Vidare har framkommit att oriktiga uppgifter har lämnats i bolagets anbud, bl.a. angående brandskyddet. Därtill förekommer oklarheter angående ägarförhållandena i bolaget.

saites:
Läs tidigare artiklar om ämnet på Holmbygden.se och i annan media
Migrationsverkets upphandlingsprotokoll 2014
Migrationsverkets tilldelningsbeslut 2014

Atstāj atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *