Tsara vintana ho tafavoaka velona ny loza in Holm noho ny mpiasa an-tsitrapo!

Thomas Åslin visade HLR på församlingshemmet.
Thomas Åslin from Västbyn mampiseho cardiopulmonary resuscitation ny paroasy trano.

I veckan anordnades ett nytt utbildningstillfälle för både gamla och nya frivilliga i projektet Förstärkt medmänniska. Intresset var stort för att kunna hjälpa medmänniskor i en nödsituation och det kom många nya frivilliga Holmbor. Dessa kan om de har möjlighet och är i närheten hjälpa till vid en olycka i Holm. Med tanke på att framkörningstiden för ambulans och räddningtjänst är lång kan det vara helt avgörande. Vid ett t.ex. ett hjärtstopp minskas chanserna att överleva med 10% per minut. Om däremot ett räddningsförsök med hjärtlungräddning och hjärtstartare påbörjas inom 3 min kan chanserna vara manontolo 70% att överleva.


Hur fungerar det?

När någon ringer 112 och larmoperatören klassar olyckan som en trafikolycka, brand, drunkning eller misstänkt hjärtstopp inom Holmslarmområde” tonga dia mandefa SMS avy amin'ny mpiasa an-tsitrapo. Ireo afaka izy ireo avy eo, raha afaka hanao ny loka voalohany (adidy tsy misy). ny faritra dia 15 km Holm ny fiangonana, fa azo ovana koa na dia lasa elongated miankina amin'ny mpandray anjara ny finday dia.

Mang Rann manompo eo amin'ny paroasy trano.Aoka ianao ho nanamafy tsy mpiara-belona?
Vakio bebe kokoa ka jereo ny tantara ao amin'ny namany, ary nanamafy tsy liana ny fisoratana anarana eto raha te ho lasa olombelona nanamafy in Holm.
holmbygden.se/akut

Leave a Reply

Ny adiresy email dia tsy ho namoaka. Mitaky saha dia marika *