Hui faahiahia o Holm muka

Bo Lindroos, Keith Sahlin, Roland Hultman, Lars-Erik Persson, Ulf Wikholm och Stefan Edin på ett extrainsatt styrelsemöte i Gimåfors.

Ko te tahi atu ra tutaki Holm muka poari i te hui faahiahia. Till medlemmarnas glädje kan det sägas att Länsstyrelsen efter alla byråkratiska förseningar nu äntligen arbetar med Holms Fibers ansökan. Sedan nya regler nu tillkommit i år önskar Länsstyrelsen kompletteringar av uppgifter vilket var anledningen till mötet.

Denna gång samlades bygdens bredbandseldsjälar över en kopp kaffe med vetelängd i Projekthuset vid Gimåfors Bygdegård. Nästa gång är styrelsemötet förlagt till den andra änden av Holmsjön, i runga i “Hultmansrakan”. Mahi ki te muka aunui ki Holm hono nga kainga, e rua Whakarite me mooni a tawhio Holmsjön.

He he he kaha tūao whānui hanga ki te pānui i te wāhanga i roto i te ture tono, kitea kaupapa, tātai pūtea me te kohikohi utu mema M.M.. Tairanga, te reira noa ki runga 180 te mau melo o te pūhui, e rua rangatira pūmau me te kāinga.

Ko te āhuatanga i tenei ra, ko te e tu Bynet mo te hoahoa o te tātuhi muka, i E wātea ana mō te operator whiriwhiri me te operator o te whatunga tono. Reira tonu hoki ki te whiriwhiri i te kaihanga. rakau o nga mea katoa, engari i muri i anake hopea whakaaetia te Poari Whakahaere me te Poari te tono, me te homai tautoko pūtea. Förhoppningen är att den godkänns snart efter att Holm Fiber kompletterat med efterfrågade uppgifter, så att det praktiska arbetet kan sätta igång till våren/sommaren.

Obs!
Ni som inte betalt årsavgiften för 2016 (och somliga även för 2015), gör så ögonaböj!
Betala årsavgiften 100:- till BG 500-0229, skriv fastighetsbeteckning och namn.
Har du som medlem ändrat e-post, telefonnummer eller adress? Uppdatera det här.
För er som ännu inte anmält fastigheten till Holm Fiber är det hög tid att göra det nu, för att få en billigare anslutningsavgift innan startskottet går. Läs mer och anmäl här.

Waiho i te Reply

Ka kore e whakaputaina tō wāhitau īmēra. Kua tohua ngā āpure e hiahiatia ana *