Андреас Салин и Томас Mehlin прави театар

Во следните денови и до 14 Јули развива театар сет пустината Рингер Народниот дом во Erikslund и Андреас Салин од железничката планината залага за музика со својот бенд. Многу од нив се на Holmbor кој поднесе, Sandnäset или други празници да се запише на музички таленти од мало село на планината диск произведени. Двете старецот Orjan “сала” Салин, и син Андреас, ретко лево на настанот во области без безгрижни публика. Денес, Андреас актуелна со бендот Домино Majestic во текот на летото.

Андреас најблиската племеник Томас Мелин од Indal исто така игра во бендот и исто така има напишано сценариото за поставена пустината Господ, кој е музички театар на сет Kabaré. Заедно тие претставуваат историјата на емиграција во САД од 1800-тите прикажан со хумор, греење и музика. Дневни Вести денес искуства кои би можеле да се дели дури и од денешните емигранти, дека наместо да си оди, доаѓа во Шведска.

На сцената игра не помалку од 35 лица, освен функционери. Денес, поимот на акции, но се уште има дена лево за да се резервира за оние кои би сакале да се доживее со спектакл. Прочитајте повеќе и книга билети тука!

Бендот Домино Majestic може да се најде Spotify, Youtube или Фејсбук.

исто така, прочитајте
3/7 ST: Иселеник сагата со многу музика – Лето со сет Kabaré
26/6 ST: Емигрант Сага повтори во Ånge – со многу музика

 

Svenolov светла јаглен неговата печка денес!


Денес е еден од туристички дестинации подобро пикник Kväcklingssjön во Holm на 14:00. Постојат имено Свен Olovs подготвени да ги запалам Medelpads а можеби и Шведска само подготвени да започнете јаглен печка! Што беше минатата година дека стариот и мудар Свен Olov Ytterbom од Östbyn започна со својот проект – За да направите свој јаглен печка. Сега, тоа е конечно завршен и Свен Olov се пресели до колиба во шумата да се заштитат кога тоа го става на светилникот денес. Одлична дестинација за ден. Земете ги своите пикник кошница, Svenolov се исполнат и да се добие вкус на историјата.

Kolmilor направени порано да се произведуваат јаглен ковано лекови. Со кислород дефицит на согорување на дрво, ограден со вклучувајќи и смрека и земјата јаглен се формира. Трикот е да се задржи на умерено согорување, така што Милан не се запалат и оди во чадот. Нешто што се случило во сличен обид пред неколку години во Шула.

Најди Kväcklingssjön
Зголемете ја Lillsjön во Östbyn. Потоа го положи Lillsjön неколку километри, за да можете да ги најдете на печка ние Kväcklingssjöns пресврт.
Мапа линк тука.