Идејата за средба на живеење Holm, на Österström

På onsdag är det dags igen för ett nytt idé-möte om Holms Framtid.
Lokal:
Österströms недвижности.
Tid/datum: Onsdagen 16 januari kl. 19:00.
ALLA är välkomna att lyssna och diskutera över en rykande kopp kaffe!

.

För er som inte var med på föregående mötet diskuterades bl.a. vindkraftverken byggstart o. изградена Пенг, hjärstartaren, livräddar-utbildning på Holmvallen, kommande luciafirande i kyrkan. Möjlighet att beställa hem matkassar från Liden.

Alla insocknes liksom utsocknes intresserade är varmt välkomna! Vi hoppas att det skall göra att många kommer och ett bra samarbete kan fortsätta utvecklas i Holmbygden.

Läs mer vad som diskuterades senast på Församlingshemmet 5/12
KLICKA HÄR FÖR VISA.

 • Некој во соработка со ИОР Kovland бил заинтересиран ица Холм сала.
 • Горан Loviken се прашувам дали тоа е можно да се позајмуваат АЕЛ кон Gimåfors настани. Да, тоа ќе биде среќен да биде таму каде што е зафатен. Olle frisk има планови за основање / фондот за администрирање дефибрилатор и пари поврзани со оваа.
 • 16 декември, ИТ обука со Томас Åslin за нови SMS lifesaver.
 • турбина на ветер дискутира понатаму.
 • HBU ќе се состанок во врска со. економски соединение во комбинација со турбина на ветер s.c.. изградена Пенг.
 • Ние ќе се обидеме да го покани Бјорн Norling, mittlandia angående leaderprojekt i Holm.
 • достапни на календарот holmbygden.se/kalender каде што сите здруженија да се стави состаноци и активности. Можете да го видите календарот како тоа не се судираат со други состаноци и активности здруженија пред пуштање во.
 • Важни фиксната телефонија, осигурување. одговорност на општината. безбедност аларм.
 • Лош имиџ на Holm Österström со слаб комуникациски мрежи и на интернет. Луѓето кои имаат comviq меѓу другите. имаат слаба покриеност до тука. Дали е можно да се добие подобра комуникација?

Изработка на следниот состанок:

 • Томи погледне нагоре на табла проектот.
 • Јане vinroth поглед врз економската Анг асоцијација. изградена Пенг.
 • Гунила разговара со ИОР Kovland на интерес во ИОР Холм сала
 • Ларс Горан повик ица слајд Анг. За да нарачате храна и да се Holm.

следниот состанок: среда 16:e јануари kl:19.00 на Österström.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *