Општина Сундсвал добиле сместување азил во Holm

најнови вести:
7/11 СР: Migrationsverket skall titta på kommunens uppgifter (vid 00:27)

.

Изјава за Општина Сундсвал..
Општина Сундсвал проговори сега против сместување азил во Holm. Бидејќи ова е национално прашање, сепак, е одлука на Шведскиот одбор за миграција.

.

Стефан Soderlund, Сундсвал Општински..
на 18 септември напиша #ShepherdsHut Стефан Söderlund и информирани за предложените сместување азил во Холм и праша за неговите ставови како град раководителот на објектот, како што се чувствува загриженост. на 2 Октомври тој одговорил HBU и ќе обезбеди информации за случајот..
.

Денес, вели општинскиот менаџер на Сундсвал Tidning и Шведската радио дека Општина Сундсвал мислам Holm несоодветно место за сместување баратели за неколку причини. Луѓето со траума треба да добие добра позиција што е можно. Особено треба да биде сервис. Изградба на инфраструктурата е податлив за еден да се расплетува писмена сместување азил.

7/11 Сундсвал Tidning: “Не сместување азил во Holm”

SR целиот разговор со општинските менаџер Стефан Söderlund (во време 03:19:18).

Каунти Вести на сместување азил во Holm (во време 02:12).

7/11 SR Länsnyheterna: Sundsvalls kommundirektör vill stoppa asylboende

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *