Нова шанса да се зајакнат сосед 7/12!

OBS! Извести сочувство до thomas.aslin@sundsvall.se
(Ако веќе не сте го направиле тоа преку HBU)

Земете една шанса во понеделникот. 18 (локацијата ќе бидат објавени подоцна) Континуирана обука да стане т.н. Засилете сосед. По завршувањето на обуката, можете да се во несреќа во Holm добиете SMS порака директно од операторот СОС. Немате специфични обврски или права во и на овој, Но, ако сте во можност да и помогне! Што всушност може да се направи разлика во тоа дали вашите роднини, сосед или некој друг во близина за да преживее!

Од почетокот на проектот 2013 тоа е 11 аларм во Holm и речиси сите од тоа е волонтери пред брза помош и итни служби. Сепак, ние ќе треба да биде повеќе во област Холм, и по можност со малку расејување околу Holmsjön. Во сегашната ситуација е таква. никој на јужната страна на Holmsjön или Вике, Loviken, Sandnäset, Kväcklingen, Österström и склоност. Дали знаете некој друг мислите дека би можеле да бидат заинтересирани и соодветни. кажете им!

Обуката е организирана од страна на Здружението Medelpads спасување и е слободен. Холм, заедно со неколку други локации во Medelpad сам во Шведска, кои може да бидат предупредени веднаш на овој начин во различни несреќи.

обуката вклучува:

  • бренд
  • Отстранување на сообраќајна несреќа
  • давење инциденти
  • срцето- & Ресусцитација со АЕД

Често наједноставните активности важно – Главната работа е да се направи брзо. Ова го прави системот толку важно во Holm p.g.a. дека во несреќа обично е околу. 20-60 минути од најблискиот брза помош и спасување.

Дали знаете HOLM има своја дефибрилатори!?
Прочитајте повеќе и види приказната на Засилени сосед holmbygden.se/akut (најде лесно преку “” на врвот на почетната страница).

Kontact со прашања:
Medelpads асоцијација спасување
Томас Åslin, Оган инспектор / Внатрешна синџири
070-191 04 99
thomas.aslin@sundsvall.se
www.raddning.info

Прочитајте повеќе за проектот (fr. 2012), КЛИКНЕТЕ ТУКА.

Луѓето во руралните области кои не може да се постигне истото ниво на заштита од несреќи како што луѓето во урбаните средини. граѓаните на општината треба да има "еднаква заштита" од несреќи и овој проект има намера подобро да се постигне оваа цел.

1.1 позадина
Руралните средини имаат помала заштита од несреќи од урбаните средини, каде голем- и итни сили стационирани во области со поголема густина на населението. Без подобра превенција и оспособувајќи граѓанското општество, до првиот облог па не се постигне делови од Законот за спречување на несреќи.

цели
Подобра заштита од несреќи во селата преку поддршка за поединецот.

1.2 Projektmål

  1. Развивање на концепт за заштита од несреќи во руралните. Концептот се базира на познавање на повеќето срамно несреќи во руралните и мерки (советување, информации, надзор итн) да се намали и да управуваат со овие. Тековен концепт идејата за управување со МРФ до октомври 2012.
  2. Пребарување канали што се едукација и информации може да се работи систематски, и преку нив да се најдат луѓе кои сакаат да бидат локални "луѓето безбедност" (сметаат дека името на овие лица). Бројот зависи од интересот и големината на заедницата
  3. Во текот на октомври-декември 2012, спроведување на пилотите на концептот на минимум 3-5 заедници во урбаните средини во руралните.
  4. Јануари-февруари 2013, оценка на проектот и неговата способност да се развијат на работа во траен процес на ДПС и на FIP од вработените во општината да заврши заштита од несреќи. Оценката треба да вклучува и можноста за SMS аларми или слично, кои можат да бидат испратени до "луѓе на безбедноста", како и можности за воведување на повеќе локации, откако бил договорен критериуми барања (на пример, 30 Мојот придонес на локалната противпожарна служба). Работата е компајлирана во извештајот и ги претстави на менаџерскиот тим на МРФ во февруари минатата година 2013.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *