Бевме со скратено работно време жителите на Холм

– Живееме во центарот на Стокхолм, два блока од Stureplansgruppen, и тоа пребаруваат
вкупната разлика. Тоа беше пронајден во Holmsjön, i Вике. Norrland
во внатрешноста, рурална област со природата копнееле. Друга цел беше
Да се ​​најде една стара куќа, која не беше “сонди реновиран” но исто така
оригинална состојба што е можно.

– Визијата беше да се најде мир, да седат на прозорецот во целосна тишина,погледне во текот на ливада, надвор, кој се наоѓа на шумите. тоа
само звук е дедо часовник отчукува. Носталгичен копнеж за она што нашите предци имале кога повеќето живееле во авто-угостителските село.

– Наидовме на стари träpatrongården со поглед на тркалање полиња до езерото Холм и Црквата Холм е. Голем е стаклен
тремови, одмор, штанд, тренерот, барака за дрва, härbre, гради mm. Некои шумско земјиште и добивме зделка и сите чини исто како и половина соба во Стокхолм.

– Почнавме реставрација на главната зграда и лето да како блиску 1870 - верзија век што е можно. Журка со фазер на огледалото врати, развој на стариот ådringsmålade pärlsponten, со период позадина, надвор со старите дрвени подови, Подобрување на печки и шпорети железо итн. Некои соби беа сосема недопрени од 1800.


– Ние работиме со развој на лидерство за менаџери во компании и организации и има можност да биде во нашата стара фарма за 40% дел од времето, во текот на годината.

– Тогаш имавме добар контакт со луѓето во селото. Имаше комплементарни искуство на целокупната животна средина на северниот дел на мир и хармонија.

– Сега ние редовно се нагласи Стокхолм Менаџерите на семинари во насока на наоѓање на самиот и хармонија и рефлексија, која е толку многу потребна денес.

– Најдовме сè што барате и повеќе, и копнее постојано таму кога сме на друго место. Имаме тракторот и нема крај на имагинацијата, кога станува збор за понатамошно создавање на објект. “За да ги видите самозадоволна неговата барака за дрва и се чувствуваат убаво мирис на бор и смрека и бреза се мелем за душата”.

Ева и Пер Tärnfors
08-141500, 0692-50050
per.tarnfors@etarn.se
http://www.etarn.se/