Локалните Холм историјата општество

Холмс hembygdsförening формирана 1983 и има за цел да ги заштити сеќавањата на сите видови. Со истакнување Holm парохија живот и активности во текот на минатите времиња, како интерес разбуди и тесна љубов кон татковината создадена.

Коњак во Österström

Здружението има, меѓу другото постави руралните игри “Кралот на Österström” и “пошта грабеж”. Тоа е, исто така, произведува филм за линијата за енергија Исток и заврши реновирањето на историски градби, како што коњак и изградба на Big Stone boathouses во Loviken.

Контакт
претседател. Горан Loviken 0692-510 42 och тајна. Соња Filipsson 0692-510 51

Почетната страница од пребарувачот
hembygd.se/holm