Туризам / Fritid

Овде можете да најдете совети за рекреативни активности и туристички дестинации во областа Holm.

топката
Понеделник во Holm Vallen. ТП. УЈП Холм, Olle frisk 073-048 45 11.

Заеднички прошетки за сите возрасти (застарена – од него сивата)
(Во моментов нема активност) Наплата од страна на насипот Holm. Земете ги своите сопствени пикник ако сакате.
организаторот УЈП Холм.

фудбал
– Fotbollslek / обука во Holm Vallen (зима / пролет во Liden) за деца родени 2008 и постари.
..Види свој веб-сајт неискусен тим со распоред за обука, итн: laget.se/knattar.
Seniorfotboll. Еден тим игра hemmamacther својата во Holm Vallen i Anundgård и обука за 2 ggr./vecka наизменично во Сундсвал (зимскиот период) и Holm (лето).
организаторот Holms Sportklubb, прочитате повеќе тука.
.Здружението студија..
Работилници и активности во Gimåfors (ажурирани 150212)
– Vävcirkel, понеделник 18:00. инфо: Маргит 0691 - 400 11.
– Храна и задните, вторник 11:00. инфо: Gunvor 0691-204 45.
– порцелан, тис 18:30 и ср 11:00. инфо: Соња 0692-510 51.
– стап- и столарија круг, вторник 18:00 инфо: Маргит 0691-400 11.
– Тенис / Wellness, вторник 18:00. јасNFO: Ingemar 070-335 50 99.
Времето не е во секој случај да се организира на истиот ден и време во Gimåfors.
Студија круг i Anundgård (целосно резервирани зима -15, регистрирани интерес за можни. повеќе можности)
– Фитнес и здравје за жените, сонцето 18:00. инфо: HSK, Гунила и Марија 070-669 78 34.
Пати и денови може да се промени. Повик или да не контактирате за повеќе информации.

риболов – Во заштитата на рибните област Holm нуди различни можности за риболов. Од копје на риболов за играта риба во ексклузивното “и да се стави”-вода.

брод, лилјак и вода – Во областа на вода се во изобилство можности за одмор за оние кои уживаат во животот на море. Во особено Holmsjön се добри можности за пливање во неколку места со песочни плажи. Исто така постои и мапа на езерото е различен, бидејќи одличен.

Kanotuthyrning – Изнајмат кануа и приколка и се лежерно возење на нашата убава вода.

Jaktskyttebana – Задржи на снимање со цел да се бркаат Holm Лов riffle во Вике.

Предлози- и ski- – Вежба во Holm Вален и Вике elljusspår, лето и зима.

Allbergsbacken – Холмс elbelysta pulk- и тобоган. Отворен секој ден од неделата!

Vettenbacken – локалните семејството патеките за алпско заинтересирани со две лифтовите и падините поголема. А детски и малку похрабри пистата.

Моторни санки и мотоциклМоторни санки клуб Draka планината одржува голема моторни санки патеки околу околу таму област Holm. Со нив, можете да ги споделите вашите моторни санки- и интерес и MC добиете повеќе информации за води, и повеќе.

Пренасочување на Österström – Одиме во сценско средина полна со живописни сеќавања од старата ера пилана. Österströms недвижности, исто така, нудат активности како што се возраст, gudningar и сауна пали.

Активни Teter на Sandsnäsets Кампување – На Sandnäset долга песочна плажа не само што нуди пливање и кампување, но исто така и голем број на различни активни етер. Зошто не се обидат авион на бранови Holm Море!?

TIVSJÖ КОЗИ
Земе едно патување во TIVSJÖ коза и се види на мачки со мачиња, телиња, кариерист, свињи, се, живина, зајаци, коњ, мисирки, патки и minipig. Еве summercafé, уметничка изложба и можност да купат козјо сирење или gettvålar. За поголема доза на земјата живот, може да изнајмување простор со угостителство / полн пансион и сауна, брод и кану него.

Повеќе атракции може да се најде на holmshembygdsforening.se
Во историјата на општеството се повеќе знаменитости опишани. Меѓу другите boathouses nyupprustade Storsten. А планински пасишта кои имаше шест куќи и плевни датираат од почетокот на 1800-тите. Постои можност за изнајмување и колиби, Eldhus и сплав.

Ве молиме пратете предлози и линкови што сакате да го овде.