Услуга

Овде ќе најдете информации за услуги и помош која е достапна во Holm.
Информации за итни случаи – Дефибрилатори на локално ниво во Holm За итни случаи Информации за Holm лесно да се најде преку Црвениот крст на насловната страница.
Јас Anundgård дефибрилатор (дефибрилатор) позиционирани за спас на срцев удар пред ambulands достигна. Срцето стартер откриена, во итен случај на Olle frisk (тремот) alt. преку телефон. Во Holm е прв обид на живеење во Шведска волонтери кои предупредени директно од страна на СОС во сообраќајна несреќа. Дознајте повеќе за срцев удар и помош во итни случаи во Holm, holmbygden.se/akut.
Контакт: Olle frisk 0730-484 511, 0692-30123.

Anund MANOR SCHOOL
Тука, учениците од предучилишно до шесто одделение,. Училиштето нуди мирен и стрес-бесплатни животната средина, каде што се гледаат сите студенти. Отворено рекреација е се фокусира на училиштето.
Почетната страница од пребарувачот: anundgardsskola.sundsvall.se
Karta: локација и сливот на училиштето
Контакт: staffroom – 0692-300 62,
Rektor Рој Resare 060- 658 33 01, 073-275 29 83 roy.resare@sundsvall.se (настава f.n. се пресели во Liden)

Anund Фарм Предучилишно
Предучилишно се состои од брат група на деца од 1 – 5 години. Предучилишно работа со свест јазик, работа на животната средина и да игра толку важна lärområden. Нашата надворешна образование, кој дава можност да се обиде на различни активности во локалната средина деца.
Почетната страница од пребарувачот: sundsvall.se/anundgardsforskola
Контакт: предучилишна – 0692-301 54,
Предучилишно директор Педер Söderman 060-658 32 80, peder.soderman@skola.sundsvall.se

на bookmobile
Како тркалање јавните библиотеки се bookmobile сврти Holmsjön со запира тука и таму по селата. Овде ќе ги најдете, меѓу другото,. распоред, можности за дополнителни постојки и ако сакате да позајмуваат одредена книга. Прочитај повеќе.
Контакт:
070-660 42 32, bokbussen@sundsvall.se
.

широкопојасен интернет
Прочитајте повеќе за широкопојасен интернет во Holm.Општество проектот влакна Holm за развој на фиксен широкопојасен интернет, со цел да се повлече на влакна по должината на Holmsjön и со гранки во околните села. Од првиот е, исто така, со оптички влакна кабел пренесуваат преку Anundgård-Östbyn. Освен тоа, има мноштво на мобилни решенија. Прочитај повеќе.
.

пумпа за гориво
130123: ur функција. HBU работи за да се реши снабдувањето со гориво во селото.
150120: Прочитајте повеќе тука за новите планови бензинска пумпа.
Во продавницата спроти црквата во Holm е пумпа за гориво со вендинг машина. Пумпата има 95-октански бензин и дизел. Продавницата во моментов е затворен и за продажба p.g.a. релоцираат сопственост.
Повеќе информации за продажба тука.

Автобуси
линија 28 функционираат секојдневно растојание Холм-Сундсвал. Повеќе информации за автобуски линии и временски рамки ќе најдете овде.
Контакт:
Träpatronen транспорт & туризмот 0692-304 00.
Länstrafiken – dintur.se.

Помош дома
Во Holm обезбедува социјални услуги во општината Сундсвал поинаква форма на домашна помош за оние кои се постари или имаат попреченост. Сè, од менување на завеси да се добие храна hemlevererad или да добијат помош при туширање во домот. Прочитајте повеќе тука.

црквата и парохијата Холм е
Црквата Holm припаѓа Härnösands епархија и се наоѓа i Anundgård. Црквата е изградена 1903-1904. Најверојатно Holm парохиската црква четврта. Контакт: 060-910 09
Прочитајте повеќе за Црквата и Холм парохија Холм е.

Holms Цвеќе фонд
За Цвет фонд Холм е да им даде на грантови и донации кои се пренесуваат до крај во Holm парохија. Прочитајте повеќе тука.
Контакт:
ИНГ-Мари Nordberg Wikholm 076-767 41 29,
alt. 0692-300 39

Види го мислењето- и lantbrevbärarservice
Поштенски сандачиња во област Holm. Земете ја вашата пакети доставени дома бесплатно и плаќаат сметки за lantbreväraren. Испрати писмо дома со торба на вашето сандаче.
Контакт: Поштенски услуги на клиентите 020-23 22 21,
Пост Народниот правобранител ИОР Liden 0692-100 26.
Прочитајте повеќе тука.
.

Renhallning i Holm.управување со отпад
Овде може да прочитате поголем дел од кабаст отпад, опасен отпад, собирање метал спортски клуб и многу други работи поврзани со канализација во Holm, читај повеќе.

 

 


во палецот (карта / насоки), 15км / 20min
северно од Холм, исто така,:
аптека – 0771-405 405.
здравствен центар – 0692-439 20 (советување.: тел. 1177).
пензионирање – 0692-103 04.
банка – 0692-60960.
земја продавница – 0692-10026. Исто така, претставник на:
Systembolaget. Подреди по телефон.: 0692-100 26. Leveransschema и асортиман.
постен – поддршка: 020-23 22 21, Nacksta Пошта сортирање (paketlev.): 010-436 63 29
Работилница и бензинска пумпа – 0692-10016. Исто така, претставник на:
Шведската Игри – поддршка: 0770-11 11 11.

(ATG-агенти се најблиски на патот кон Сундсвал на Kovland киоск (karta))

Кликнете на линкот или слики погоре за повеќе информации.