на bookmobile


На bookmobile е тркалање на јавните библиотеки достапни за сите граѓани.
Таа има за 3500 со наслови на секој чекор во форма на романи, детективски приказни и книги за сите возрасти. Постојат аудио книги да позајмуваат и медиа џубокс каде што можете слободно да го симнете книги во MP3 формат. Промашувајќи го автобусот на книгата што сакате да ги позајмите, можете да, не се наплаќа, го нарачате од друга библиотека на следниот ред.

На bookmobile редовно посетуваат Holm еднаш месечно. во текот на пролетта 2016 – среда 27/1 24/2 30/3 27/4 25/5.
12.20-12.30 склоност 126
12.40-14.10 Anundgård, во училиште
14.25-14.45 Вике
15.00-15.15 Loviken
16.10-16.25 Sunnansjö
16.50-17.20 Шула

Дали сакате на автобус ќе застане на уште едно место?
На bookmobile има многу време за да се добие околу Holmsjön. Така што треба или предлози за повеќе запирања, што се најмногу добредојдени да не контактирате во 060-19 18 28 или bokbussen@sundsvall.se. Нови рокови за подвижната библиотека, ќе најдете även här.

Дали сакате да ги позајмите, нешто посебно?
Повик bookmobile вработени или деца- и млади библиотека претходно на 060-19 18 28. Значи ние сме сигурни дека тие го земе сакате да ги позајмите,. Исто така можете да нарачате книги однапред преку e-mail: bokbussen@sundsvall.se Дали сте недостасува библиотека картичка, ние ќе го организира директно, во место, во автобус

17/2 -16 Holmbygden.se: на bookmobile “Mobibblan” – тркалање библиотека
24/10 -15 Сундсвал Tidning:
Mobilt bibliotek ersätter gamla bokbussen
29/10 -15 Youtube: Klibb från invigning av nya bokbussen “Mobibblan”
4/10 -12 Holmbygden.se: На bookmobile нема да се откаже

Контакт
070-660 42 32, 060-19 18 39
bokbussen@sundsvall.se

штала- и млади библиотека:
060-19 18 28,
barnbiblioteket@sundsvall.se
Библиотекар Биргита Ingebrand,
Возачот / библиотекар Јан Åkerström.

Почетната страница од пребарувачот: bibliotek.sundsvall.se/web/arena/bokbussen

Karta med bokbussen hållplatser

Bokbussen på Facebook