широкопојасен интернет

Во Holm неколку решенија за широкопојасен интернет, фиксни и мобилни. Подолу е даден преглед на опции на располагање и планирани во областа.

Асоцијацијата е формирана Holm влакна работи за поврзување на целиот Холм до широкопојасен интернет со голема брзина влакна. За најголем дел, од страна на спин заедно кревет Holm море и потоа поврзете БЈАРНК околу во мрежа. Соединението ја има за 200 членови се шири низ Holmsjön. Систем снабдувач односно оние кои се базирани мрежа е Bynet. Тендерската постапка во врска со давателот на комуникации, односно оние кои управуваат со мрежата и им помага на даватели на услуги да ги развијат своите производи кај нас се уште е во тек (есен 2014).
Прочитај повеќе, holmbygden.se/holmfiber и intressanmäl имотот веднаш!

.


ServaNet што е општинска компанијата презеде падот 2005 еден два километри влакна кабел широкопојасен села Anundgård и Östbyn.
Ископ на влакна широкопојасен i Anundgård 2005 Јане Winroth контролите.Преку петиција и заеднички напор ископа селаните по должината на предниот кабел во своите домови и се поврзал на патот. Мрежата обезбедува интернет, Телефонија и телевизија (отворен ТВ, Телевизија и интернет телевизија). Услуги може да бидат доставени од страна на голем број на оператори. Видете кои операторите и услуги ServaNet лист.ServaNet цртање оптички кабел во Holm.

.
Можноста и цена денес да се придружи заедно на пат поради близината на кабел, пристапна точка, кои се потребни ископување акција. Holm Влакна проектите наведени погоре вклучува дури оваа област и, најверојатно, поевтино решение влакна.
За повеќе информации за поврзување и услуги:
Servanet.se, info@servanet.se, или по телефон 0200-120 035.

.


Net1 Е познат да има добра покриеност дури и ретко населени области. Тие користат технологија наречена CDMA и користи стари NMT фреквенција мрежа. Оттука и долг домет.

Единствен е дека опсегот е четири пати подолго од 3G јарболи и покриеност е способен до 12 MIL надвор од брегот на морето. Од секоја од Holm живеете, на различни мапи покриеност и како што имаат тенденција да се плеткаш за вас да одлучите дали тоа е добро решение само за вас.

Мрежата, исто така, има бесплатен роаминг низ цела Скандинавија. Максималната брзина која е пониска од 4G и 3G да се применува со теоретска брзина до 9,3 Mbit / s брзина на download и до 3,1 Mbit / s во upload брзини. Стапката зависи од повеќе фактори како што се односот, јачина на сигналот и растојанието до најблиската јарболот, време од денот, а бројот на корисници на услугата. Види покриеност карта овде.


Големи мобилни оператори, исто така, нудат мобилен широкопојасен интернет преку 3G- и 4G мрежи.
Тука можете да ги видите тековните мапи покриеност на мобилните оператори за мобилен широкопојасен интернет.
.
- Телиа (вкл. Halebop) Има свој 4G мрежа и споделување на 3G мрежа со Теле2. Мапа на покриеност.
.

.
- 3 Har ett eget 4G- и свој 3G мрежа. Мапа на покриеност.
.
.
.
.
- Теле2 / Comviq Делови 4G мрежи со Теленор и споделување на 3G мрежа со Телиа.Мапа на покриеност.
.
.
- Теленор Делови за 4G мрежа со Теле2 и има своја 3G мрежа. Мапа на покриеност.

(2G / GSM: Телиа има своја мрежа. Теленор и Теле2 мрежа за споделување. 3 е без.)

Сите други оператори, исто така, помалку познати, ќе најдете овде.

Сурфање преку мобилен телефон
Имајте на ум дека тоа може да биде мудро да се избегнат дополнителни претплати за мобилен широкопојасен интернет за сурфање на износот на претплатата за вашиот мобилен телефон е доволно. На паметниот телефон, а потоа можете да го дистрибуирате безжичен интернет на нивниот компјутер и е-читач. Функцијата се нарекува поврзување или “Wi-Fi жариште”.


18/2 -14 извештај телевизија од Holm на miljardsatsningen на мобилните мрежи.
СВТ Mittnytt во Holm за инвестиции во мобилна мрежа.
Мобилните оператори miljardsatsar да се изгради мрежи во пр. на. ретко населени области.
Погледнете го извештајот СВТ Mittnytts од Holm за тоа што мислат селаните и веруваат во врска со иницијативата.


Мрежи и брзина – технологијата зад

Постојат плетеницата на различни брзини и ознаки на различни мобилни GSM мрежи. Еве ние се обидуваме да дознаете нив и стапки кои се применуваат.
Максимална брзина со различни техники (најдобрите носителот на предуслови): Mb / s = megabit во за секунда (1 бајт = 8 битови). Прочитај повеќе на линкови.

Светлината пулсира во забавува
фибер оптика = 1000Mbit / s често нудат од страна на операторите. Во практиката, сепак, технологијата може да се справи лесно да достигне брзина од 40 000Mbit / s.

Радио брановите безжичен
4G + = 80 Mbit / s. исто така познат како LTE-Напредно. “Riktig 4G”.
4G = 40 Mbit / s. исто така познат како LTE (3G med DC-HSDPA / 3GPP-инженеринг) или 3.9G.
Turbo-3G + = 10-32 Mbit / s. исто така познат како HSDPA/HSUPA, 3.5G.
Turbo-3G = 6 Mbit / s. исто така познат како HSPA, 3.5G
3G = 2 Mbit / s. исто така познат како UMTS, 3G.
3G Нет 1 Исто така познат = CDMA EV-DO.
Edge (надградени GSM) = 0,2 Mbit / s. исто така познат 2.5G.
GPRS (надградени GSM) = 0,1 Mbit / s (не се на мапата). исто така познат 2.5G.
(1G Поранешниот = NMT 450- alt. 900-нето, 2G = GSM-мрежа.)
Прочитајте повеќе за брзина M.M.. во различни мрежи тука.

Покриеност - како тоа функционира
списание Мобил вели во член (7/2 -14) она што навистина е позадината на добри и лоши мобилни покриеност. Прочитајте на статијата тука.
Други фреквенциски опсези за различни оператори.
Погледнете што фреквенции / технологии кои се користат половина од светот.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *