Националната селска Вести (во развој)

Ова е страница (експериментални) би требало да се поврзе на вести се однесува на руралните области во целина, особено може да се однесуваат на условите во Holm.
Види или слушне нешто интересно, Ве молиме испратете линк до нас со извор.2014 26/3 СВТ извештај: Regeringen satsar extra miljoner på glesbygden (video alt. 2)
700 милиони евра за одржување на услуги во руралните средини. Владата ќе воведе во буџетот на пролетта. Парите ќе трае седум години, а инвестициите во ЕУ:s landsbygdsprogram, и затоа може да бидат достапни годинава.
2014 2/4 владата: En sammanfattning av Landsbygdsprogrammet 2014-2020
2013 8/5 Сектор за земјоделство: Vad är landsbygdsprogrammet?


2014 18/2 СВТ Mittnytt: Се фокусира на мобилна мрежа (videolänk alt. 2)
Прочитајте повеќе за приказната од тука Holm holmbygden.se.

2013 21/10 СВТ ABC повторно: Stockholmare överlever hjärtstopp oftare
Поврзани со Holm livräddarprojekt може да се види колку добро сличен проект успеа.

2013 27/9 Земја на списанието: Stora Landpriset 2013, kandidat 3 – Reselemodellen
25 Семејствата се регрутирани во селото за пет години. Повеќе во земјата списание на селото работел со миграцијата на област Resele Angermanland.

2013 15/5 СВТ Вести: Byn som går mot strömmen (Resele)
Линк приказна страница СВТ е овде.

2013 14/5 СВТ Вести: Om glesbygden, Lomsjö Fredrika etc

2013 13/5 СВТ Вести: Bloggar för glesbygden

2013 9/5 СВТ Вести: Strandskyddet missgynnar glesbygd

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *