Помош дома

Постојат различни начини да се помогне со секојдневниот живот во домот на оние кои се постари или имаат попреченост.

 • се вклучат “Fixar'n” за да се спречи падот повреди. Прочитај повеќе.
  Fixar'n е човек кој доаѓа дома и им помага на оние кои се постари или нарушена функција. ништо на трошоците за сервис. прстен 070-191 61 21.
  “За да се спречи паѓа во дом за стари лица”.
 • Старт здравство. Прочитај повеќе.
  На пример, можете да добиете помош: инсулинска терапија, облекување на рани, капки за очи и споделување на медицина. Контакт / информации: табла на општината 060-19 10 00.
 • помош во домот. Прочитај повеќе.
  Помош во домот е поддршка активност во форма на услуга и лична нега во домот. Можете да добиете домашна нега за работите што не може да се справи на свој. од есен 2012 е избор во домашна нега.
  единица за обработка прима група на: 060-19 25 50.
  Најблиската локална нега дома, Liden: 0692-101 36.
 • услуги за домаќинствата. Прочитај повеќе.
  Можете да изберете една приватна компанија која врши услуги, често се нарекува “услуги за домаќинствата”. За услуги за домаќинствата, може да се одбие данокот на половина од цената на трудот. Нареди на услуга директно со приватни компании што сакате.
 • Храна доставени дома. Прочитај повеќе.
  Треба да го добиете дома храна доставени, помогне да се готви, или можеби помогне со оброк? Сите кои што може да се примени на општината за. испорака трошоци (2012) 250SEK / месец.
 • безбедност аларм и оган стража. Прочитај повеќе.
  аларм за безбедност може да се чувствува побезбедно да се биде дома и дење и ноќе. Можете брзо да стапите во контакт со персоналот на сите времиња.
  Да се ​​има тајмер на шпоретот исто така може да се намали анксиозност да се заборави на плочите кога готвење. Како може да се инсталира без оценка на помошта.

 

повеќе информации:
На општинската интернет страница
помош во домот.

Контакт:
Општина Сундсвал 060-19 10 00.