Holms Цвеќе фонд

Цвет фонд Холм е пренесе подароци за целите на Holm парохија. За цвет фонд да се пр. донираат пари на погреби, така пренесува Blomsterfonden мемориска картичка.

Умерен донирани управувани од страна на Одборот цвет фонд според правилата на Фондот за употреба:

  • Украси на црквата, гробишта и församlingshem.
  • Мали подароци, на пример, цвеќиња за стари лица и болните.
  • Добредојдовте подароци за новороденчиња – halssmycket “кокиче” во чаша домашно дизајн (на децата чии родители се напишани во црквата Холм и припаѓа на Шведската црква).
  • Подароци за членови поради болест, несреќа или други вознемирувачки околности е потребно охрабрување.
  • Придонеси за други цели е обединета одбор.

Придонеси и подароци на Фондот цвет Холм е посредуван преку:
ИНГ-Мари Nordberg Wikholm 076-767 41 29 (alt. 0692-300 39).

“Sommarräv” – на сликите во масло со карактеристични капки во преден план на уметникот Olle Ериксон од Gimåfors. На одбележувањето на погреби и деца обично се користат картички со мотиви од Olle Ериксон. Еден начин да се обезбеди повеќе локални и лични додворување. Olle, исто така дизајниран вратот многу кокиче дава на новороденчињата Holm на Фондот цвет Холм е.