Vädret во Сундсвал

тековно Време во Сундсвал (Средината на Шведска Универзитетот метеоролошка станица)

.

Најблиската времето во Сундсвал – секој (Што значи на стрелките?)
на час: SMHI.se / YR.no
дожд- и блиц радар: Погледнете каде врне и удар на гром во моментов (Барај Сундсвал), Realtidskarta
Времето станици: мојот универзитет , јужниот дел на карпата види vindstyrka, температура m.m. во реално време.

Претстојните денови во Сундсвал:

Vädret Sundsvall

. Flerdygnsprognos Времето Историја Врнежи сајтот снег длабочина

.
Директни линкови до времето на Сундсвал од други извори:
smhi.se – Шведскиот метеоролошки и хидролошки институт
yr.no – Норвешки Метеоролошки Институт и NRK
klart.se – А времето сајт со извори, меѓу другите. Foreca i Финска

.
Времето предупредувањата од SMHI (Предвидувања ризик од пожар ќе најдете овде.)

.
НОВИ! Прогноза за поларната светлина во текот на следните три дена (извор)
Види ги новите страница тука på Holmbygden.se med observationer och prognoser för norrsken från flera olika källor. Оваа страница се наоѓа во рамките на времето во менито или Holmbygden.se/norrsken.
шема Бар обезбедува прогноза за поларната светлина närsmsta дена. “KP-индекс” укажува геомагнетна активност. Прочитајте повеќе на нова страница поларната светлина.

.
(Овде можете да најдете на соодветната страница од времето во текот HOLM РУРАЛЕН)

.

.

Напредно – Предвидувања за ниска надморска височина:
LLF Low Level Flight) Låghöjdsprognos, Area C (2a = Sundsvall)
2000ФТ= 600, FL50 / 5000 стапки= 1500. V / t: 230/15+14=од 230 °(EN)/15kn (7,7Госпоѓица), +14° C.
VFR-kartor (Visual Fligh Rules) – Nulägeskarta med moln- och sikt. Aktuell, 06, 12 UTC
Области со видливост при 5 km и со облак таванот над 1000ft / 300м.
SMHI Låghöjdsprognos (java)
TAF och METAR (Terminal Area Forecast) – flygplatsprognoser, Толкување TAF / METAR