Holm फायबर – प्रगती अहवाल!

Holm-फायबर लहानEfter en tidsradioskuggaär vi i Holm Fiber Ekonomiska Förening tillbaka med lite information om hur vi ligger till med arbetet med bredband till vår bygd.
.

Nuläge
Vi får börja med att gratulera Djupröra Sandnäset och Loviken som fick möjlighet att ansluta sig till fiberföreningen Östra Bräcke. Där håller man nu på att gräva och placera ut utrustning som sen ska kopplas in i deras fastigheter och ansluta mot deras kommunikationsoperatör. Det resulterar ju i att vi i nuläget är färre medlemmar men vi ser inga problem med det utan vår förening är ändå så stor att vi kan genomföra ett bygge av nätet om vi beviljas bidrag.

Vi har haft ett anbudsförfarande ute angående systemleverantör dvs dom som bygger nätet. Vi har beslutat att använda oss av Bynet som har stor erfarenhet av att bygga nät i glesbygd på det sätt vi ska göra. Vi håller även på med anbudsförfarandet angående kommunikationsleverantör dvs dom som sköter nätet och hjälper leverantörerna av tjänster att få fram sina produkter till oss. Där har vi inte beslutat oss än men har två fullvärdiga kandidater att välja mellan.

Medlemmar
I nuläget har vi 173 medlemmar av vilka några inte har betalat sin års och medlemsavgift vilket krävs för att räknas som medlem. Det finns fortfarande tänkbara fastighetsägare som kan gå med och var gärna med som grannar och påverka fler att ansluta sig och framtidssäkra vår hembygd.

Karta över föreningens medlemmar och fastigheter, samt möjliga kunder!
क्लिक करा “Satellitför att se husen. Kartan uppdateras kontinuerligt. Se fullsstor karta.
Obs! Hjälp oss gärna att värva kunder vid de blå- och gulmärkta husen.

Bidrag
Under sista kvartalet 2014 ska ansökan lämnas in till Länsstyrelsen för ansökan om bidrag för bygget. Beslut om bidrag ska enligt besked komma under första kvartalet 2015. Det som ska presenteras i ansökan är bl a hur många som tänker ansluta sig till nätet och det är det antalet som ligger till grund för storleken. अर्ज दाखल केला आहे सहभागी आहेत सदस्यांची संख्या नाही केल्यानंतर वाढ संस्थापक. प्लस अनुदान नंतर गुणधर्म ते अर्थातच सामील करण्यास सक्षम असेल निर्णय घेतला आहे पण आम्ही या साठी पात्र होणार नाही कारण तो अतिरिक्त गुणधर्म होईल अधिक महाग कनेक्शन भरावे लागेल. खर्च वाढ आम्ही नंतर परत जातील किती मोठी. करण्यासाठी जोखीम नाही ते शक्य तितक्या लवकर नोंदणी आणि सदस्यता आपल्या वर्षे भरणे आणि आपण आहेत की, त्यामुळे कृपया. अधिक आम्ही स्वस्त, प्रत्येक कनेक्शन आहेत.

निर्णय
När vi har allt klart med beslut om bidrag m m så kommer allt att presenteras för medlemmarna som sen är de som formellt beslutar att vi bygger nätet.

Vi från styrelsen ser mycket positivt på det arbete som skett och ser även positivt på förutsättningarna för bygge av fibernätet.

मंडळाने साठी
स्टीफन Edin

Holm Fiber hemsida med mer information och artiklar: Holmbygden.se/holmfiber

प्रतिक्रिया द्या

आपला ई-मेल पत्ता प्रकाशित केला जाणार नाही. आवश्यक फील्ड चिन्हांकित *