पक्षी आणि Holm इतर प्राणी?

Jag är nypensionerad lärare. Efter ett ”kollosalsocialt” arbetsliv under 40 år i stan har vi lämnat stadsboendet till förmån för Holmnaturen på heltid. Bostadsfastigheten ligger ”på skogen” ett stenkast från Navarns nordvästra strand, bredvid den framlidne SCA-skogsmannen Willis Bylunds fritidshus. Här är det trafikkaos om det passerar mer än två bilar i timmen. Inga ljud- eller ljusföroreningar som i stan, om inte storlommens och korpens ljud räknas som ”förorenande” förstås. Människotätheten inom de närmaste kvadratkilometrarna är i stort sett noll vintertid, förutom oss. Men fåglar, andra djur och växter är miljoners… Kan det bli bättre!

येथे आपण यापुढे बर्फ फावडे सक्षम होत नाही तोपर्यंत आपण जगू, करून hugga, खोदणे, तयार, culturing, स्कीच्या मदतीने बर्फावरुन घसरत जाणे, वूड्स मध्ये चालणे, मासे, ड्रायव्हिंग, केले अन्न ...

Navarn पक्षी.निवृत्ती मी माझ्या नैसर्गिक हितसंबंध स्वत: ला अधिक अर्पण करू शकता याचा अर्थ असा की. प्रामुख्याने पक्षी, मी म्हणालो, "सहभाग" आहेत 50 वर्षे. क्षेत्र पक्षी दृष्टीने तुलनेने अज्ञात आहे, सर्वसाधारणपणे वनस्पती आणि सस्तन प्राण्यांचे. मी पक्षी रस ज्यांनी शी कनेक्ट करू इच्छित. मी पक्षी आणि प्राणी लक्ष आहे क्षेत्र फक्त एक माहित, रॉल्फ एरिक्सन Sunnansjö, पण अनेक असणे आवश्यक आहे. आपण एक असाल तर, संपर्कात राहू.

मी तुला माहिती हवी ...
som vistas i området mellan Holm, Kovland, .सुमारे एका दशकापूर्वी, Liden, Torpshammar, धक्का:

  • Dina intressanta fågelobservationer i området, पासून 30 år tillbaka till nu.
  • Om du har fågelfrågor som du skulle vilja ha hjälp med (artbestämning, vilken fågel som sjunger/låter, holkbygge, häckningar mm). Jag hör av mig och/eller besöker dig om du vill. Jag kommer att rapportera observationerna vidare till Artportalen (databank för fåglar, däggdjur, växter, insekter, fisk, reptiler), som samlar observationer från hela Sverige.

Intressanta fåglar?
Rovfåglar och ugglor. Dessa ska behandlas med sekretess och vi måste vara försiktiga med att sprida info om dem alltför mycket. Eftersom sorkarna i området kraschade i april-maj 2015 så har sorkberoende rovfåglar häckat sparsamt. Det tycks som det fortfarande är ont om sork i våra marker (नोव्हेंबर महिना).
Änder, gäss, vadare, skogshönsfåglar, måsfåglar, tättingar är intressanta. Vanliga fåglar som uppträder ovanligt, t ex kommer ovanligt tidigt på våren, som flyttar onormalt sent, häckar på ovanliga ställen eller uppträder ovanligt.
Allt som händer ute är av intresse. Inte bara fåglar. Under de senaste åren har jag sett utter vid 5 tillfällen, senast i juni på Lokåsens fäbod! En vandrande hanne långt från vatten…
Om vi går bet på något så har jag kontakt med botaniker, rovdjursexperter och andra så att vi kan få svar på våra funderingar.

Till att börja med
पीटर Berglund, Navarn.så har jag en mailkontakt: inlandsfauna@gmail.com. आपण संपर्क साधा किंवा मला कॉल करू इच्छित असल्यास तेथे मिळेल 070-588 09 94. आम्ही अधिक त्यामुळे आम्ही एकमेकांच्या संपर्कात राहू शकता जेथे व्यासपीठ तयार आहेत, कोठे आहेत हे कोणालाही जा आणि लिहू शकता.
नेटवर्क मध्ये सहभागी होण्यासाठी इच्छित असल्यास, आपल्याला वाटते जे करण्यासाठी या कॉल प्रचार!

शुभेच्छा
पीटर Berglund, Navarn

प्रतिक्रिया द्या

आपला ई-मेल पत्ता प्रकाशित केला जाणार नाही. आवश्यक फील्ड चिन्हांकित *